Jak vybrat vhodný rekvalifikační kurz a kdo vám jej zaplatí?

Přišli jste o práci? Rozhodli jste se skončit s podnikáním? Nebo si jen chcete rozšířit své obzory a zvýšit tak svou šanci na uplatnění na trhu práce? Udělejte si rekvalifikační kurz!
Rekvalifikační kurzy jsou ideální příležitostí, jak začít znovu. Klidně i v oboru, s nímž jste do té doby neměli nic společného. Nebo si rozšířit své dosavadní znalosti. A v některých případech vás navíc nevyjde na jedinou korunu.

Vybírejte na rekvalifikacnikurzy.cz

Rekvalifikační kurz si můžete vybrat buď na úřadu práce, či na některých k tomu určených serverech. Bohatou nabídku rekvalifikačních kurzů najdete například na stránkách rekvalifikacnikurzy.cz, které sdružují nabídky téměř všech rekvalifikačních kurzů z celé republiky. Na jednom místě tak máte rekvalifikační kurzy Praha, Brno, Ostrava, ale i Zlín, Žďár nad Sázavou, Kolín, Třebíč atd.

Jaký kurzy zvolit?

V nabídce většiny měst (na stránkách rekvalifikacnikurzy.cz jich je 32) jsou kurzy zaměřené na daňové a mzdové účetnictví. Díky rekvalifikačnímu kurzu z vás ovšem může být i daňový specialista, personalista, asistentka i sekretářka. Velké oblibě se však těší i kurzy se zaměřením na populární online marketing.

Kdo kurz zaplatí?

Pokud máte kurz vybraný, máte v podstatě dvě možnosti. Buď si jej zaplatíte sami (ceny kurzů se pohybují okolo deseti tisíc korun), nebo si jej necháte zaplatit od úřadu práce. V tom případě ale musíte splňovat několik podmínek.

Podmínky úhrady kurzu úřadem práce

Jako modelový příklad uveďme, že máte zájem kurz účetnictví přes úřad práce. V tom případě musíte být jednak vedeni na příslušném ÚP jako uchazeč o zaměstnání, ale také disponovat určitými předpoklady pro výkon dané profese. Po skončení kurzu zkrátka musíte mít šanci uplatit se jako účetní.

Požádejte o úhradu úřad práce

Splníte-li veškeré podmínky (na ÚP absolvujete pohovor), budete moci přistoupit k podpisu dohody o rekvalifikaci. Tím mimo jiné stvrdíte, že když kurz bez uvedení závažných důvodů nedokončíte, uhradíte si jej sami. Pokud se tak ovšem nestane, budete mít nárok i na podporu v nezaměstnanosti ve výši šedesáti procent čistých měsíčních příjmů z vašeho předchozího zaměstnání.

Vstupenka do nového pracovního života

Po absolvování rekvalifikačního kurzu obdržíte oficiální osvědčení o rekvalifikaci s akreditačním číslem vydaným MŠMT ČR s celostátní platností. To pro vás bude takovou vstupenkou do nového života. Toho pracovního tedy určitě.

O autorovi angelo

Komentáře

Emailová adresa nebude publikována. Povinné pole jsou označena *

*