Hlavní obsah

Derby může dost napovědět, chystá se i bitva elitních nadhazovačů

Praha

Již páté kolo má na programu baseballová extraliga. Čtyři z pěti sérií startují v pátek večer zápasy pod světly. K vidění bude pražské derby mezi Eagles a Kotlářkou. Třetí pražský celek Tempo pak čekají obhájci titulu Draci Brno. V této sérii bude možné opět vidět množství reprezentantů, vedle českých také izraelského nadhazovače Joeye Wagmana. Zajímavý nadhazovačský souboj slibuje série mezi Olympií Blansko a Sokolem Hluboká, kdy proti sobě nastoupí Luis Rengel, venezuelská posila Blanska, která zazářila minulý víkend v zápasech s Nuclears, a Jan Novák, český reprezentant, jenž prozatím předvádí skvělé výkony.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Radim Novotný z Arrows Ostrava zaznamenává bod v duelu s Kotlářkou Praha.

Článek

Ze tří pražských extraligových celků jsou na tom zatím nejlépe Eagles, naopak Kotlářka a Tempo hledají formu a zatím se drží na nepostupových pozicích. Derby Eagles vs. Kotlářka tak může dost napovědět. „Těším se, série bude napínavá. Po výhře nad Hrochy se týmu zvedlo sebevědomí," říká Michal Antoň, vnější polař Eagles. Že jsou hráči z Krče v sérii favority, potvrzují i slova Joe Truesdale z Kotlářky, který ale svému týmu věří: „Ne, vždy vyhrává tým, který je lepší na papíře. Nejlepší je tým, který vyhraje v zápase." Loňské vzájemné duely skončily lépe pro Kotlářku 4-1.

Tempo čekají Draci, kteří se i přes dílčí ztráty drží v popředí tabulky. „S obranou hrou jsme nadmíru spokojení. Nadhazovači hází výborně, obrana hraje dobře. Trochu nám vázne útok, ztratili jsme před sezonou dva loňské nejlepší pálkaře, a musí si to sednout. Teď body úplně neděláme, ale myslím, že to bude dobré," plánuje Hynek Čapka, trenér Draků. Tempu výborné výkony odvádí Marek Minařík. Klub ale musí zapracovat na své obraně, která je třetí nejhorší v celé soutěži.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Bitva o metu v pražském derby Eagles (v bílém) - Tempo.

Olympia Blansko má vzhledem k odloženým kolům velmi nabitý program a před sebou výzvu v podobě soubojů se Sokolem Hluboká. Týmy se dobře znají z první ligy i nadstavby o extraligu. Olympia měla po prvním kole povinnou přestávku a do soutěže se vrátila napínavými souboji s Nuclears. V nich představila svou venezuelskou nadhazovačskou posilu Luise Rengela, který se hned zapsal významným písmem do statistik. Vyhrál fanouškovské hlasování o nadhazovače týdne. I Hluboká se může spolehnout na své nadhazovače v čele s Janem Novákem, který obdržel stejné ocenění už dvakrát.

Blesk Jablonec zatím jako nováček soutěže statečně bojuje, minulý víkend dokázal jednou porazit druhého, zatím úspěšnějšího nováčka, Hlubokou. Nyní nastoupí proti ostravským Arrows. "S výkonem proti Hluboké jsme byli spokojení. Věřím, že ho dokážeme přenést do série proti Ostravě, kde si chyby opravdu nebudeme moct dovolit. Navíc nás posílí další americká akvizice na nadhazovacím kopci, takže bychom v tomto směru měli být čím dál více konkurenceschopní," věří Lukáš Roubíček, nadhazovač Blesku. Arrows se po úterní výhře nad Olympií posunuli na první příčku tabulky a znovu patří k nejlépe pálícím týmům.

V sérii mezi Nuclears Třebíč a Hrochy Brno těžko hledat favorita. Oběma klubům se zatím daří, byť historické statistiky mluví jasně pro Hrochy v poměru W-L 10-2. Minulý víkend podlehli v sérii Eagles, ale předtím se jim podařilo ve všech sériích zvítězit a jsou odhodláni se vrátit na vlnu. „Po první prohrané sérii se vracíme na hřiště s jasným cílem - vyhrát následující sérii s Nuclears, ideálně všechny tři zápasy," burcuje Adam Jacques, spojka brněnského týmu. Nuclears za sebou mají těžké a těsné bitvy s Blanskem, ze kterých ale vyšli celkově vítězně a jejich hráči navíc zatím odpálili nejvíce hitů ze všech klubů - 117.

Rozpis pátého kola
Eagles Praha - Kotlářka Praha
Olympia Blansko - Sokol Hluboká
Draci Brno - Tempo Praha
Arrows Ostrava - Blesk Jablonec
Nuclears Třebíč - Hroši Brno

Reklama

Související témata: