InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stavba IV. železničního koridoru pokračuje. Dvojkolejný provoz začne příští rok na konci listopadu

Pohled do budoucí trasy koridoru, vpravo Černovická estakáda, vlevo dálnice D3 , Autor: Eva Výborná

Pohled do budoucí trasy koridoru, vpravo Černovická estakáda, vlevo dálnice D3     Autor: Eva Výborná

SOBĚSLAV – V rámci IV. železničního koridoru se v úseku Soběslav - Doubí u Tábora dlouhém 8,4 kilometru buduje traťová přeložka, která povede jinou trasou, převážně v souběhu s dálnicí D3. Část železniční tratě, kterou uvedla do provozu před 150 lety soukromá společnost Dráha císaře Františka Josefa, prochází velkou proměnou. Nová trasa nahradí stávající kapacitně nevyhovující starou jednokolejnou trať. Odstraní se všechny přejezdy, budou vybudované dvě nové zastávky. Vznikají již nové mosty. Rychlost vlaků může vzrůst až na 200 kilometrů za hodinu. Investiční akce má mít celkové náklady 4,8 miliardy. Investorem je státní organizace Správa železnic.

V Soběslavi bude přejezd železnice na silnici vedoucí do Chlebova nahrazený podchodem pro pěší. Pro dopravu bude sloužit podjezd pod novou trasou železniční tratě novým viaduktem o 400 metrů dál na sever.
O něco dál je vybudovaný Zvěrotický hloubený tunel dlouhý 370 metrů.

Údolím Černovického potoka povede trať po 832 metrů dlouhé černovické estakádě ve výšce až 13 metrů nad terénem. Další estakáda v délce 263 metrů přenese trať přes Kamenný rybník (na některých mapách označený jako rybník Střevíc).

Za zrušenou zastávku Roudná bude sloužit zastávka Myslkovice. Nová bezbariérová zastávka Doubí u Tábora nahradí starou zastávku.

Další informace přinese středeční Táborsko.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace