Recenze BabyBjörn Balance Soft

Jak pracujeme?: Jsme profíci, nevěříme marketingovým slibům a nezávisle recenzujeme a srovnáváme produkty. Když nakoupíte skrze naše odkazy, můžeme získat malou odměnu, která ale nezvyšuje cenu vašeho nákupu.

Lehátko pro děti BabyBjörn Balance Soft může posloužit jak pro houpání ve vertikální poloze, tak pro pohodlné sezení. Jedná se o mechanický typ lehátka, takže u něho nečekejte žádné speciální nebo automatické funkce. Miminko se naučí houpat samo, čímž posílí své svalstvo. Jeho cena je bohužel poměrně vysoká, i přes nulové funkce a vybavení. Je to však daň za kvalitní výrobek a značku.

Parametry

Maximální nosnost13 kg
Hmotnost2,1 kg
Výška89 cm
Nastavitelná opěrka zadano
Roste spolu s dítětemano
Vibracene
Automatické houpáníne
Nastavení intenzity houpáníne
Zvukové efektyne
Ovládání hlasitostine
Typ bezpečnostních popruhů3bodový
Odnímatelný potah (lze prát)ano
Příslušenstvíodnímatelná vnitřní vložka

Představení

Model lehátka pro děti BabyBjörn Balance Soft se vyrábí už od roku 1961. Od té doby se stále vylepšuje, a dnešní model je mnohem pohodlnější a modernější než původní typ. Jeho oblé tvary a designová konstrukce by měla miminku připomínat chování v náručí. Lehátko patří mezi mechanické typy, takže ho musíte rozhoupat manuálně, nebo ho miminko rozhýbe samo. Designově potěší hlavně rodiče – nemá pestrobarevnou a křiklavou podobu, takže se bude krásně hodit do každého interiéru. Je však možné, že dětem se jeho střízlivé barvy tolik líbit nebudou. V nabídce je více barevných variant: modrá, kávová, černá, žlutá, růžová a šedá.

Pro představu jak vypadá a jak se nastavuje poslouží toto video:

Vybavení

Léty prověřený model tohoto lehátka dává tušit, že je u dětí velmi oblíbené a umí houpat velmi příjemně. Jeho hmotnost činí 2,1 kg, takže ho snadno přemístíte dle potřeby, což vidíme jako velké plus. Některé lehátka mají hmotnost více než dvojnásobnou. Konstrukce je promyšlená a dostatečně stabilní, takže se nemusíte bát, že by se v něm děťátko převrhlo.

 

Model je postavený na tom, že dítě se v lehátku zabaví samo. Jeho součástí tedy není žádná technologie pro automatické houpání, vibrace nebo zvukové projevy. Houpat musíte miminko vlastnoručně, popřípadě se to naučí samo. Bohužel součástí balení není ani žádná další výbava, což vzhledem k ceně může zklamat. Přikoupit si můžete hrazdičku s hračkami (za ni připlatíte okolo 1 300 Kč) nebo třeba přenosnou tašku pro cestování. Díky tomu, že je model zcela mechanický, nemusíte se obávat žádného hluku, který by miminko nebo vás rušil. Na druhou stranu se může stát, že některé děti se v tomto houpátku budou nudit. Je opravdu hezké na pohled, ale bez hrazdičky děti ničím nezaujme. Cenově se jedná o jeden z nejdražších modelů (ale také jeden z designově nejhezčích), proto jeho pořízení promyslete.

Lehátko umožňuje nastavení celkem do 4 poloh. Můžete z něho tak udělat příjemnou houpací sedačku pro starší děti. V nejvyšší pozici, která je určena na hraní má nosnost max. 13 kg. To je pro naprostou většinu dětí dostatečné, okolo dvou let kdy tuto hranici mohou překonat už je lehátko stejně nejspíš bavit nebude. Ve střední pozici pro odpočinek nosnost klesá na 10 kg. Nejnižší pozice pro spánek je vhodná pro děti do 7 kg. Poslední pozice v kompletně vodorovné pozici je určena pro cestování – lehátko se dá složit. Miminko je v lehátku bezpečně umístěno díky tříbodovému typu bezpečnostních popruhů, které jsou vyztužené a nikde netlačí.

Samotná vložka lehátka BabyBjörn je velmi příjemná a poskytuje dětem správnou podporu zad i hlavičky. Sedátko perfektně kopíruje křivky miminka a rozkládá rovnoměrně jeho váhu, takže je pro děti pobyt v něm maximálně příjemný.

Údržba

Lehátko pro děti BabyBjörn se vyrábí v několika barevných variantách. Nemusíte se však bát, že by jeho údržba byla komplikovaná, i vzhledem ke světlejší variantě. Látku z lehátka můžete snadno sejmout a vyprat v pračce na 40 °C. Jako materiál výrobce použil 100% organicky pěstovanou a certifikovanou bavlnu, která nevyvolává u dětí alergie a je perfektní volbou pro jejich citlivou pokožku.

Chcete zjistit, jak správně vybrat lehátko?

Zjistit cenu
Přihlašte se do newsletteru a
získejte super tipy do emailu

Pravidelně zhruba 1 až 3 krát měsíčně vám pošleme skvělé tipy na nakupování, nové testy a nejlepší recenze.

Co můžete čekat?

  1. Tipy na opravdu dobré nákupy (vybíráme jen to, co bychom poslali sami sobě)
  2. Výhodné nabídky a slevy (vybereme jen ty opravdu dobré)
  3. Rady k nakupování
  4. Nové recenze produktů
  5. Nové srovnávací testy
  6. Tyto e-maily jsou zdarma
  7. Neposíláme spam, ani obchodní nabídky třetích stran
Načítáme ...

Děkujeme za přihlášení do newsletteru. Teď ještě mrkněte do emailu a potvrďte, že jste o zařazení do newsletteru požádali opravdu vy. 🙂

Pro info si přečtěte naše zásady osobních údajů a GDPR.

9.4 Total Score
BabyBjörn Balance Soft

Pokud hledáte produkt, který nemá navíc žádné mnohdy zbytečné funkce, vypadá krásně na pohled a miminku poskytne kvalitní podporu, bude houpátko pro děti BabyBjörn dobrou volbou. Připravit se ale musíte na vysokou cenu, která někoho možná překvapí vzhledem k nulovým funkcím a žádnému příslušenství. Hrazdičku s hračkami je nutné dokoupit, a tím se cena modelu ještě zvýší. Zároveň potěší, že v nejvyšší poloze má lehátko nosnost až 13 kg, a může ho tak k sezení využít i starší dítě. Protože jsou materiály velmi kvalitní, dá se předpokládat, že při vhodné péči ho mohou dědit mladší sourozenci, nebo model můžete prodat. Jeho cena se tím alespoň trochu vyváží.

PLUSY
  • elegantní design, který v interiéru neruší
  • možnost polohování do 3 stupňů
  • vyšší nosnost i pro starší děti
  • jednoduchá manipulace díky nízké hmotnosti
  • skladnost a možnost snadného transportu
MÍNUSY
  • vysoká cena
  • žádné příslušenství v ceně
Přidejte váš dotaz nebo recenzi

Sledujte nás na sociálních sítích

Na FB, Instáč a Twitter píšeme novinky o nakupování na internetu a zajímavé tipy, které na covybrat.cz nenajdete.

Budeme rádi za vaše názory a připomínky

      Přidejte váš dotaz nebo recenzi

      Před odesláním komentáře byste měli vědět jak pracujeme s vašimi osobními údaji. Důvodem pro zpracování osobních údajů je náš oprávněný zájem. Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC (GDPR). Při odeslání komentáře zpracováváme tyto osobní údaje - jméno, email a vaši IP adresu. Jméno používáme pro oslovení při případné odpovědi. Jméno můžete nahradit i přezdívkou. Email používáme pouze pro odeslání notifikačního emailu se zprávou, že vám někdo odpověděl na váš dotaz, případně rovnou pošleme odpověď na váš dotaz. Email je neveřejný a pro jiné účely ho nepoužíváme. IP adresu využíváme výlučně pro ochranu formuláře před spamem. Případné úpravy osobních údajů a žádosti o smazání můžete vyřídit emailově na poradime@covybrat.cz.

      Covybrat.cz
      Logo