V Dolní oblasti Vítkovice postaví do roku 2024 velké wellness centrum

  9:06
Moderní svět techniky, vyhaslé vysoké pece i další industriální památky v ostravské Dolní oblasti Vítkovice, která patří k nejvyhledávanějším mimopražským turistickým cílům, doplní další lákadlo. Na vyčištěné, ale dosud nevyužívané ploše o rozměrech přes 40 tisíc metrů čtverečních vznikne obří wellness centrum.

Součástí wellness centra budou sauny, vířivky, bazény s teplou vodou, masáže i hotelové ubytování. | foto: Martin Faltejsek

Jeho součástí budou sauny, vířivky, bazény s teplou vodou, masáže i hotelové ubytování.

Wellness areál společně postaví společnost Vítkovice, které patří pozemky v Dolní oblasti, spolu s firmou Infinit, jež provozuje pět podobných relaxačních center v Praze, Brně a Středočeském kraji.

„V Ostravě chceme vybudovat centrum s evropským významem. Nabídne nejnovější trendy. Výjimečné ale bude i s ohledem na genia loci Dolních Vítkovic,“ uvedl Vlastislav Novotný, majitel sítě wellness center Infinit.

Partneři už podepsali smlouvu. Teď budou vznikat studie a projektová dokumentace. Investoři zatím nechtějí říci, na kolik peněz wellness centrum vyjde. Očekávají ale, že otevřít by se mělo v roce 2024. 

Firma Infinit ho bude jako nájemce provozovat minimálně třicet let.

Areál bude stát za Velkým světem techniky. Do této lokality se časem dostanou pěší a cyklisté i po nové lávce přes řeku. Rodiče pak budou moci svěřit menší děti animátorům a sami si užít wellness. 

Nové zařízení bude totiž určené především dospělým návštěvníkům.