Domů » Srovnání » Naftové kombíky, které zvládnou okresku i velké nákupy

Naftové kombíky, které zvládnou okresku i velké nákupy

0

Auta s karoserií kombi velké množství autíčkářů zatracuje. Ještě k tomu, když se pod kapotou nachází naftový motor. Nikdo ale nemůže popřít, že pokud najezdíte během roku velké množství kilometrů a v kufru vozíte kočárek či jiné objemné předměty, tak praktičtější kombinaci snad nenajdete. „Kombajn v ropě“ totiž nemusí být v žádném případě nepohledné nudné auto, za kterým se neotočíte. Pojďme se podívat na několik zajímavých naftových kombíků, na které jsme narazili na webu Sportovnívozy.cz.

Naftové kombíky, které zvládnou okresku i velké nákupy
Naftové kombíky

BMW E91

Tahle generace BMW řady tři už je na trhu pěknou várku let. Abychom si rychle ujasnili pojmy, tak E90 je karoserie sedan a E91 je kombi. Opomenout nesmíme ani na coupé, které je označeno jako E92. Na bazarech se nejčastěji kupují dieselové čtyřválce s pohonem všech kol xDrive a automatem. Pokud si ale s autem chcete užít trošku srandy a šetřit za palivo, tak hledejte naftové šestiválce s manuální převodovkou a pohonem zadních kol. Takové auto vám za ideálních podmínek někde na uzavřeném prostoru umožní užít si i nějakou tu zábavu bokem.

BMW E91
BMW E91

Škoda Octavia RS

Už snad všichni ví, že RS u automobilky Škoda znamená úplně něco jiného, než v případě Audi. U tohoto auta doopravdy spíše sedí „Rychlý Stěhovák“, jelikož se jedná o vůz se silnějším naftovým čtyřválcem a objemným batůžkem. Nemusíte se tak bát, že by se vám do auta nevlezl nákup. Když si koupíte onen naftový čtyřválec s automatickou převodovkou DSG, tak získáte příjemné auto na každodenní ježdění s nízkou spotřebou, se kterým si budete moci užít trošku zábavy na oblíbené okresce. Zaujmout vás může u Škody Octavia RS také varianta s pohonem všech kol Haldex.

Škoda Octavia RS
Škoda Octavia RS

Audi A4

Zde někdo může namítat, že se v tomto seznamu měla objevit spíše A6. Pokud si ale v takovém autě chcete užít nějakou tu zábavu, tak se v případě Audi A4 pozitivně projeví nižší váha a tedy i lepší poměr výkon/hmotnost. Když totiž budete mít štěstí, tak najdete A4 s osvědčeným pohonem všech kol quattro, silným naftovým šestiválcem 3.0 TDI, koženými tvarovanými sedačkami S-line a řazením pádly pod volantem. Nezní tohle jako velice zajímavé auto na každodenní používání?

Audi A4
Audi A4

Mercedes-Benz C-class

Pokud nebudete Mercedes-Benz C-class W204 hledat ve vrcholné verzi C63 AMG, tak již delší dobu tyto vozy nestojí tolik, kolik by si člověk mohl myslet. Přeci jen už to nejsou nejnovější vozy a můžete za přijatelné peníze získat velice pěkné auto s pověstnou spolehlivostí. Jen počítejte s tím, že si u většiny náhradních dílů připlatíte. Tohle auto pro vás zajímavé hlavně případě, že máte zájem o dovoz auta z Německa. U nás jsou totiž pěkné kousky výrazně dražší, jelikož si jich majitelé cení. Takový Mercedes-Benz s šestiválcem pod kapotou a pohonem zadních kol rozhodně nezní špatně.

Mercedes-Benz C-class
Mercedes-Benz C-class

Seat Leon FR

Líbivý kombík Seat Leon pohání osvědčený dvoulitrový naftový čtyřválec, který můžete znát z většiny vozů koncernu VW. Seat Leon samozřejmě nebude nejrychlejší ani nejobratnější auto na silnici, ale dopřeje vám pohodlí na delších cestách a dostatek prostoru uvnitř. Technika z dílny VW je osvědčená a nečekají na vás žádné nepříjemné zjištění. V nejlepším případě hledejte verzi s 135 kW, ale pokud budete chtít novější rok výroby, tak se připravte na slabší verzi se 110 kW.

Seat Leon FR
Seat Leon FR

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Nejnovější články