Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do autobusů MHD v Liberci bude od pondělí možné nastoupit předními dveřmi

Do autobusů Městské hromadné dopravy v Liberci bude možné od pondělí 10. května znovu nastoupit předními dveřmi i koupit jízdenku u řidiče. Kvůli ochraně před nákazou covidem Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) řidiče na konci loňského září oddělil od cestujících a zakázal nástup předními dveřmi. Díky zlepšení epidemické situace se teď opatření zmírňují, řekla mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

„Od pondělí mohou po 20:00 cestující znovu používat všechny dveře vozu pro nástup i výstup. Nadále ale platí povinnost pro řidiče umožnit nástup a výstup cestujících otevíráním všech dveří, lidé tedy dál nebudou nepoužívat tlačítka pro otevírání dveří. Výjimkou jsou zastávky v režimu 'na znamení'. kde signál k otevření dveří dává sám cestující," doplnila Poršová. Zároveň upozornila, že řidiči při jízdě nemusí mít respirátor. „Řidiči mají povinnost mít nasazený respirátor pouze při prodeji jízdenky, při manipulaci s plošinou pro vozíčkáře a při vstupu do prostoru pro cestující," dodala.

Od pondělí se v Liberci také znovu rozjede kabinová lanovka Českých drah na vrchol Ještědu, i když kapacita bude snížená. „Provoz byl v souvislosti s vládními opatřeními proti šíření covidu přerušen od 30. ledna. Po celou dobu zde probíhaly údržbové práce. První den po obnovení provozu pojede lanovka mimořádně už od 8:00," sdělila Gabriela Novotná. Běžně začíná pondělní provoz až od 14:00. V současné době je ale silnice z Liberce na Ještěd kvůli rekonstrukci zavřená, lanovka je tak jediným způsobem, jak se nahoru dostat jinak než pěšky. Auta se na Ještěd dostanou jen z druhé strany od Křižan a Hořeních Pasek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky MHD, koronavirus, Liberec, Jablonec nad Nisou, Ještěd, České dráhy, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do autobusů MHD v Liberci bude od pondělí možné nastoupit předními dveřmi  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.