Logo

Fakt Brno

Sending
Hodnocení čtenářů
3.18 (50 hlasů)

Fakt Brno chce získat podporu pro plány, ve kterých město nepřekáží ani cestě do práce, ani naplňování ambicí svých obyvatel. Má pro své záměry faktické argumenty, staví do svého středu vědce Davida Pokorného. Fakt Brno nabízí představu města Brna jako technologické a vědecké metropole. Značku Fakt Brno a její design pak získal mladý tým politiků od Studia Protein.

Fakt Brno je na politické scéně zbrusu nová značka. Nenavazuje svou komunikací na žádného předchůdce, i když jeho protagonisté své politické zkušenosti už mají. Představujte si Fakt Brno ve zkratce jako pravicově-liberální uskupení. Jenže na této straně politického spektra, a nejen tam, není samo. Barvy mají v politice svůj symbolický význam a volné nejsou už na světě prakticky žádné. Komunikaci je třeba odlišit. Před komunálními volbami bude politické komunikace všude plno. Nezbývá než divoce kombinovat. Základem je šedá a výrazná modrá. Takové barvě se musela přizpůsobit i volba polygrafických technologií.

„Abychom mohli prezentovat fakta, potřebujeme vytvářet výrazné dojmy. Získali jsme design, který výrazné dojmy vytváří.“
Marek Šoška, marketingový expert Fakt Brno

Explikace

Zdeněk Sládek, Studio Protein

„Návrhy od členů vznikajícího Fakt Brno jsou plné dat a faktických argumentů. Politika jako taková stojí ale na emocích a symbolech. Vizuální styl Fakt Brno je symboly prošpikovaný. Dvojitá linka jako dvojitě podtržený výsledek výpočtu. Deseticípá hvězda reprezentuje desítkovou soustavu a celou vědu s ní. Drobný symbol =F v horní části loga je zkratkou slov „je to fakt“. Přechod vytvořený z barev nebe při rozbřesku to celé doplňuje.

Před volbami se komunikační úsilí politických uskupení logicky zvyšuje. Mají jen docela omezený čas vyniknout. Proto jsme hledali formu, která to umožní. Nic jemného a decentního. Naopak. Už jen struktura v pozadí je prvek, který žádná jiná strana nevyužívá. Nepokoušeli jsme se následovat jakékoli trendy, chtěli jsme vytvořit nepřehlédnutelný solitér.

Písmo:

  • Nova Grotesk (Sergio Leiva Whittle, Untype)

Ukázky

Další práce studia Protein:

Hundebar má nové obaly od Studia Protein. Na obalech najdete mikropříběhy psů a koček

Zdroj a foto: studioprotein.cz