Sportovní okruh spustí do olympiády také Rozhlas a televize Slovenska

7. květen 2021

Slovenská veřejnoprávní televize RTVS v těchto dnech informovala operátory o blížícím se spuštění sportovního okruhu. V programových nabídkách bude tato stanice k dispozici bezplatně. Informaci přinesl portál Živé.sk.

Zatímco Český rozhlas finišuje přípravy na spuštění speciálního sportovního rádia, ve stejné kategorii plánuje zabodovat u svých diváků i Rozhlas a televize Slovenska. Tematický okruh RTVS Šport má podle informací portálu Živé.sk odstartovat v následujících týdnech. Testovací vysílání má být zahájeno ve 20. týdnu, konkrétně mezi 17. a 20. květnem.

Čtěte také

Stanice RTVS Šport bude k dispozici nejen v nabídkách placené televize nebo z družice Astra 3B, která je stěžejní pro diváky v České republice, ale také v rámci pozemního vysílání DVB-T. Detailní informace o technických parametrech mají být zveřejněny později, veřejnoprávní médium se zatím k chystanému kroku oficiálně nevyjádřilo.

Sport je významným hybatelem vysílacích technologií prakticky již od nepaměti. Polská veřejnoprávní televize před týdnem oznámila, že ve spolupráci s operátorem EmiTel spouští pokrytí DVB-T2 signálem pro 90 % populace a ve svém multiplexu nabídne divákům i program TVP 4K s UHD rozlišením. Slovensko je poslední z okolních zemí Česka, která doposud neměla svůj veřejnoprávní sportovní kanál.

autor: lukpo
Spustit audio

Související