Přehrávání hudby na Facebooku bude fungovat jednoduše. Stačí, aby kdokoliv sdílel odkaz na album či píseň, a po jeho rozkliknutí se otevře mini přehrávač přímo uvnitř aplikace bez nutnosti ji opustit. Po dohrání skladby pak bude pokračovat náhodné přehrávání stejně, jako je tomu nyní na Spotify.

TIP: Spotify Car Thing vypadá jako smartphone křížený s autorádiem, ale umí jen jednu věc

Novinka má dokonce fungovat i u příspěvků od vybraných hudebníků, či dokonce na nahraných videích od uživatelů, pakliže použili licencovanou hudbu. Po ukončení videa získají uživatelé možnost zvolit si přehrání právě této skladby. Pro první spuštění bude nutné odsouhlasit podmínky a přihlásit se do Spotify účtu, funkce ale bude dostupná i pro uživatele zdarma.

Firma tvrdí, že s Facebookem bude sdílet minimum informací – hlavně statistická data o používání mini přehrávače, která mají zajistit zkvalitňování služby. Facebook pak uvádí, že tato data nevyužije k cílení reklamy.

Video
Video se připravuje ...

Minipřehrávač Spotify na Facebooku Živě.cz

Funkce je aktuálně dostupná ve vybraných 27 státech, Česko bohužel zatím chybí. Postupně by se ale měla novinka rozšiřovat. Aktuální seznam čítá Argentinu, Austrálii, Bolívii, Brazílii, Dominikánskou republiku, Ekvádor, Guatemalu, Honduras, Chile, Indonésii, Izrael, Japonsko, Jižní Afriku, Kanadu, Kolumbii, Kostariku, Malajsii, Mexiko, Nikaraguu, Nový Zéland, Panamu, Paraguay, Peru, Salvador, Thajsko, Uruguay a USA.