Leonard Hofstadter a jeho fakta: Co jste o jedné z hlavních postav z „Teorie velkého třesku“ ještě nevěděli

Leonard Hofstadter a jeho fakta: Co jste o jedné z hlavních postav z „Teorie velkého třesku“ ještě nevěděli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
„Teorie velkého třesku“ nás bavila 12 let novými epizodami, až do dnes se díly opakují a historky kolem šprtů a jejich kamarádky Penny nás provází každý večer. Mezi hlavní postavy patří Leonard Hofstadter a následující fakta možná ani největší fanoušci neznají.  

Velmi inteligentní muž

Přestože víme, že svůj doktorský titul získal ve věku 24 let, není Leonardovo IQ přímo uvedeno. Nicméně se v pilotní epizodě dozvíme, že IQ Sheldona a Leonarda dávají dohromady 360. Protože Sheldonovo IQ je 187, mělo by se předpokládat, že Leonard má IQ 173. Tím sice nestačí na Sheldona, i tak je to ale nadprůměrná hodnota.

Zdroj: Autor: Christian Bertrand / Shutterstock

Superman nade vše

Leonard je největším fanouškem Clarka Kenta. Má kopie DVD a VHS všech filmů o Supermanovi. Vlastní také celkem 2 600 komiksů Supermana, pár spodního prádla se Supermanem a kostým Supermana s červenými botami na vysokém podpatku, které mu přidávají na výšce, a to asi o sedm centimetrů.

Nekreativní, když jde o hesla

Leonard jednou zmiňuje, že jeho heslo pro iPad symbolizuje jeho narozeniny. Jelikož má narozeniny 17. května, bude toto heslo znít 0517. Ale jen jeho iPad má takovéto heslo, protože se od Sheldona jednou dozvíme, že Leonard používá heslo „Kal-el“ pro úplně všechno. I to opět dokazuje jeho lásku k Supermanovi – Kal-El je totiž jméno Supermana na planetě Krypton.

Během večírku dostal od Penny první polibek (aspoň první, při kterém Penny nebyla opilá).

Narozeniny neslavil

V jedné epizodě Penny zjistí, že Leonard nikdy za svůj život neslavil narozeniny, protože jeho matka, Dr. Beverly Hofstadterová, upřednostňovala oslavu velkých úspěchů a narodit se nebylo považováno za úspěch. Poprvé tedy slavil své narozeniny ve věku 28 let. Během večírku dostal od Penny první polibek (aspoň první, při kterém Penny nebyla opilá).