InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Oldies Disco - DJ Trpaslík

    pátek 10.5 19:45 - Stew club, Nádražní 83, Vimperk

  • Novoveský utopenec: Hele, nech toho! - divadelní komedie

    pátek 10.5 19:00 - Malenice, KD

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

České Budějovice si připomínají 76. výročí ukončení 2. světové války

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Den vítězství vychází letos na sobotu 8. května. Radnice na náměstí Přemysla Otakara II. bude v Den vítězství svítit v barvách trikolóry. Náměstci primátora Juraj Thoma, Tomáš Bouzek a Petr Holický při zavěšování věnce připomněli 10. květen 1945, kdy z oken radnice promluvili k občanům města velitelé Rudé armády a armády USA generálmajor Vasilij Pavlovič Sokolovskij a brigádní generál Morrill Ross.

 

V sobotu 8. května pak vyvrcholí oslavy pietními akty na Hřbitově sv. Otýlie, kde budou zástupci kraje, města, legionářů a dalších organizací a spolků klást v 10 hodin kytice u pomníku obětem heydrichiády a věnce u památníku vojáků Rudé armády za asistentce čestné stráže. Významnou historickou událost zviditelní i Dopravní podnik, jehož vozový park bude jezdit ozdobený českým vlaječkami.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace