Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2021 19:13
Čas čtení 0:38
Jakub Paulík

Židovská hvězda na covidových protestech je neúctou. V Německu volají po zákazu jejího zneužívání

Židovská hvězda na covidových protestech je neúctou. V Německu volají po zákazu jejího zneužívání
Zdroj: Flickr/U.S. Department of Agriculture/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Oběti nacistického režimu nelze srovnávat s i neočkovanými lidmi.

Vedoucí vládního úřadu boje proti antisemitismu v Německu Felix Klein žádá úřady, aby zakročily proti zneužívání symbolu Davidovy hvězdy během demonstrací proti pandemickým opatřením, uvádí BBC. Davidovou hvězdou byly v dobách druhé světové války v důsledku útlaku nacistickým režimem označování Židé.

V současnosti někteří lidé bojující proti očkování či opatřením tvrdí, že jsou diskriminováni podobně jako oběti koncentračních táborů, a tak začali na protestech nosit žlutou hvězdu s různými nápisy – například s označením „neočkovaný“.

Doporučeno
FOTOREPORT: Staroměstské náměstí se změnilo ve válečnou zónu FOTOREPORT: Staroměstské náměstí se změnilo ve válečnou zónu 18. října 2020 21:09

Takové chování označilo Státní muzeum Auschwitz-Birkenau přes svůj účet na Twitteru za „smutný příznak morálního a intelektuálního úpadku“.

Domů
Sdílet
Diskuse