Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

KNXfaq#9: Proč je software ETS tak drahý?


Document Actions
KNXfaq#9: Proč je software ETS tak drahý?
Pro nastavování systémových instalací KNX potřebujeme aplikaci ETS. Proč je tento software tak drahý? U některých jiných domovních automatizací je ovládací software dodáván jako příslušenství celé dodávky. V případě KNX je to přesně obráceně, patří mezi ty nejdražší. Přesto se KNX stále těší oblibě. Žádáme o vysvětlení Josefa Kunce ... a také nás zajímalo, zda mohu jako uživatel, pokud mám koupenou licenci, nějakým způsobem software připomínkovat?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 8.05.2021





Přepis mluveného slova reportáže ...


Proč je software ETS tak drahý?
Josef Kunc
Já nevím, jestli je to nějak moc, když vezmeme AutoCad, tak ten je podstatně dražší a nikdo se nad tím nepozastavuje. Je to pracovní nástroj a tak musí něco stát. Není určen pro tvorbu jednoho projektu, ale pro nekonečného počtu projektů. Já jednou koupím software a využívám jej po mnoho let. Mohu vytvořit obrovskou spoustu projektů. Kromě toho existují různé akce, kdy lze software zakoupit poněkud levněji, to budou vědět účastníci týdenních KNX základních kurzů, kteří když absolvují základní kurz, úspěšně, tak potom získávají v souhrnnu slevu 375 euro na nákup softwaru ETS, který je v plné ceně za tisíc euro. Musí svou slevu využít v krátké době, protože platnost těchto poukazů není neomezená, vždycky je tam časové omezení.

Můzu jako uživatel, pokud mám koupenou licenci, nějakým způsobem software připomínkovat?
Josef Kunc
Ano. Přes osobní účet na MyKNX, který každý partner má vytvořený, tak tam existuje jedna záložka, je to možnost obrátit se na mezinárodní asociaci, vkládají se tam dotazy, poznatky a připomínky a náměty.. Jak s tím naloží asociace dál, je samozřejmě na nich, mohou si třeba vyžádat doplnění dotazu atd.




Stránky českého KNX zde.
Více videozáznamů KNX naleznete zde!
Principy systému KNX můžete prohledávat a stáhnout zde!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933