Hlavní obsah

Nová Škoda Fabia a procházení technickou – Týden v Garáži

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vybrat nejzásadnější téma uplynulého týdne nebylo v tomto případě složité – vždyť v úterý večer měla svou premiéru čtvrtá generace Škody Fabia. My jsme se ptali, jak se vám líbí, a výsledek je docela jednoznačný.

Článek

Přes 23 tisíc čtenářů hlasovalo v anketě pod článkem, v němž jsme vám novou Fabii ukázali v plném světle, a to včetně cen a motorizací. A 87,5 % tohoto nezanedbatelného testovacího vzorku říká, že nová Fabia „Vypadá dobře!“.

Popravdě se ani nedivíme, Fabia je pěkné, promyšlené auto s rozumnou cenovkou, které navíc dospěle a dobře jezdí. Navíc (a to je velké překvapení) se bude vyrábět se čtyřválcem. Byť jak se v komentářích pod článkem ukázalo, dost lidí by ocenilo spolu se čtyřválcem ještě možnost manuální převodovky. Na druhou stranu ruku na srdce – litrový tříválec pro auto velikosti Fabie víc než stačí.

Chcete také přispět do ankety, či snad dokonce zvrátit její průběh? Směle do toho, hlasování pořád běží přímo zde:

Jak se vám líbí nová Fabia?
Vypadá dobře!
86,8 %
Čekal jsem víc
8,2 %
Nelíbí se mi vůbec
5 %
Celkem hlasovalo 31187 čtenářů.

A co dalšího by vám z uplynulého týdne nemělo uniknout? Tak třeba zpověď technika STK o nejčastějších důvodech, proč auta neprojdou technickou kontrolou. Podívali jsme se i na problematiku barev automobilů a ptali se, která je úplně nejlepší. Záleží ovšem na tom, jakou optikou se na problém díváme. Zjišťovali jsme, jak je to s převozem zvířat, která se nevejdou do kufru, ale musí jet ve vlastním přívěsu, a otestovali jsme vás z automobilové hantýrky. Víte třeba, co je to jízda „na večerníčka“?

Foto: AUTO MAX CZECH, a.s.

Mezi těmi běžnějšími značkami, vystupovala mezi testy za uplynulý týden Lada

Měli jsme tu taky pár aut na test. Jmenovitě užitkový Volkswagen Caddy Cargo nebo elektrifikovaný Golf GTE, který navzdory svému názvu opravdu není žádným sporťákem. Jako první redakce v Česku jsme vyzkoušeli hojně diskutovanou Ladu Nivu Travel, ale došlo i na ryzí elektromobily. Na jedné straně je tu velká a rychlá elektrická Audi, na druhé straně o poznání skromnější a dostupnější ojetý Nissan Leaf, který navzdory předpokladům pěkně funguje a fungovat bude.

Reklama

Načítám