15 výborných sportovních filmů a dokumentů na Netflixu

Foto: Universal Pictures, Netflix, Bleecker Street Media

Nečekané výsledky, rivalitu, ale také boj o život a za spravedlnost. To všechno mohou nabídnout nejlepší sportovní filmy a dokumenty, ať už se odehrávají za volantem nebo na fotbalovém hřišti. Na Netflixu jsme našli hned patnáct výborných celovečerních titulů, které by si neměl nechat ujít žádný fanoušek sportu.

Anelka: Nepochopený střelec

Nevypočitatelný, nebo nedostižný? Anebo obojí? Tenhle dokument se zblízka podívá na kariéru kontroverzního francouzského fotbalisty Nicolase Anelky.

Až na vrchol

Brad Pitt představuje příběh šesti nejrychlejších závodníků MotoGP, kteří se nedají ničím zastrašit a neúnavně soupeří o titul mistra světa.

Bourák

Foto: TriStar Pictures

Prcek Rudy sní o tom, že si jednou zahraje americký fotbal za univerzitu Notre Dame. Začne jako asistent správce hřiště a postupně se probojuje až do tréninkového týmu.

Brian Banks

Nespravedlivě odsouzený hráč amerického fotbalu, kterého pustili z vězení na podmínku, chce očistit svoje jméno a konečně si zahrát ve vysněné NFL.

Diego Maradona

Na trávníku zářil jako jeden z nejlepších fotbalistů vůbec. Jak ale ukazuje tenhle dokument, mimo hřiště byl život Diega Maradony mnohem temnější.

Guillermo Vilas: Vyrovnat skóre

Argentinský novinář se snaží dokázat, že slavnému tenistovi Guillermu Vilasovi bylo v 70. letech neprávem odepřeno prvenství na světovém žebříčku tenistů.

Hra snů

Foto: Universal Pictures

Stárnoucí nadhazovač s nejistou budoucností v týmu má na dosah takzvanou bezchybnou hru – to nejlepší, čeho v baseballu může dosáhnout.

Jsem Ali

Audiodeník boxerského šampióna Muhammada Aliho obsahuje hluboce osobní zpověď o životě výřečného sportovce na vrcholu kariéry.

Karate Kid

Šikanovaný teenager Daniel LaRusso spojí síly s mistrem bojových umění a nakonec se naučí mnohem víc, než jak se ubránit.

Ledově ostří

Foto: Paramount Pictures

Dva krasobruslaři přijdou kvůli skandálu o svoje medaile a zpátky na led se vrátí díky mezeře v pravidlech. Ta jim umožňuje soutěžit v párové disciplíně.

Moneyball

Manažer týmu Oakland Athletics Billy Beane je rozladěný, protože si nemůže dovolit drahé hvězdy. Přijde proto s riskantní taktikou, která přepíše pravidla baseballu.

Pelé

Na pozadí bouřlivých dějin Brazílie se odvíjí mimořádné životní osudy talentovaného fotbalisty, ze kterého se stal národní hrdina. Dokument o legendárním Pelém.

Rivalové

V 70. letech se závodníci Niki Lauda a James Hunt ženou za vavříny a slávou – dokud jejich sportovní soupeření nepřeruší hrozivá nehoda, kvůli které může všechno skončit.

Tony Parker – Poslední pokus

Film o životě a kariéře Tonyho Parkera, ze kterého se díky jeho odhodlání stal pravděpodobně nejlepší francouzský basketbalista.

Život v plné rychlosti: Příběh Juana Manuela Fangia

Juan Manuel Fangio byl králem Formule 1 a na začátku 50. let pětkrát vyhrál titul mistra světa – a to v době, kdy se nepoužívalo žádné ochranné vybavení.