Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce hledá zvláštní zaměstnance. Na poměry automobilky

Mirek Mazal
Diskuze (4)

Produkce aristokratických aut hledá nadšené kolegy. Namísto manuální montáže dvanáctiválcových limuzín se nováčci vydají dobrovolně opatrovat živé tvory indikující kvalitu ekosystému v bezprostřední blízkosti výrobních hal.  

Posledních několik let vyrábí automobilka Rolls-Royce docela zvláštní produkt ryze přírodního charakteru. Přímo na dohled továrních hal v domovském Goodwoodu se zaměstnanci firmy starají o udržitelný ekosystém pomocí včel. Je to tak, kromě luxusních motorových vozidel se odznak dvojitého písmene R vyjímá i na sklenicích plných medu nastřádaného přímo v areálu společnosti a v jeho blízkém okolí.

Ekologické úsilí značky funguje, úspěšný dohled nad zelenou rovnováhou dokonce posiluje nezastupitelnou pozici ve strategii automobilky, která do svých řad hledá nové zaměstnance. Nábor se netýká montáže nejluxusnějších vozidel planety, budoucí kolegové by měli podpořit právě rozšiřovanou včelařskou sekci.

Včelařská odnož potřebuje dobrovolníky, aby mohla dále pokračovat plánovaná strategie minimálního dopadu výroby aut na stav přírody. Podle požadavků personálního oddělení by se hodilo najít až pět nových nadšenců, kteří získají všechny potřebné nástroje potřebné k výkonu navoněné práce.

Včelín v Goodwoodu funguje od roku 2018, třetím rokem poskytuje domov šesti koloniím anglických včel. Přibližně 300 tisíc pilných jedinců prosperuje v prostředí, které dokonale vyhovuje jejich potřebám. Kromě útočiště v podobě nesčetného množství divokých květin a stromů po okolí mají včely v doletové vzdáleností od úlů například zelené střechy výrobních závodu. Zelené krytí manufaktur dosahuje plochy asi 3,2 hektaru, což je rekord Velké Británie. Celý pozemek pod správou firmy Rolls-Royce se rozkládá na ploše zhruba 17 hektarů, přičemž další zeleň roste nedaleko v parcích známých díky oblíbenému festivalu rychlosti Goodwood Festival of Speed.

Ředitel globální komunikace za Rolls-Royce popsal dosah ekologického nápadu. Včelstva jsou údajně velice populární. „Díky mediálnímu zájmu po celém světě se naše včely staly drobnými celebritami a jejich vývoj je pečlivě sledován našimi zákazníky a následovníky po celé Zemi. Vzhledem k tomu, že přichází jaro plné nových květů, zveme kolegy, aby v nové medonosné sezóně působili jako dobrovolní včelaři. Je to skvělá příležitost zapojit se přímo do ochrany včel, která je tak důležitá pro podporu zdravého a udržitelného ekosystému i produkce potravin pro lidstvo,“ uvedl Richard Carter.

Slova ředitele mohou pomoci s rozhodováním potenciálních uchazečů, vhodní zájemci budou pozváni na klasické úvodní pohovory. Vybraní jednotlivci následně absolvují školení v oblasti včelařských technik a vybavení, kdy veškeré výdaje na zaučení financuje Rolls-Royce, aby byli noví včelaři správně připraveni. Vzhledem k dobrovolnému závazku je pracovní doba přizpůsobena individuálně, přítomnost se očekává například o víkendech nebo mimo náplň hlavní pracovní činnosti dotyčných nováčků.

Brigádnici se mohou těšit na řemeslně vyrobené úly označené kovovými jmenovkami. V rámci přiznané příslušnosti k aristokratickým modelům vozidel se názvy úlů zrcadlí v modelech Rolls-Royce. Včelí adresy jsou Phantom, Wraith, Ghost, Dawn, Cullinan a samozřejmě Spirit of Ecstasy.

Video se připravuje ...

Mirek Mazal
Diskuze (4)

Doporučujeme

16. 8. 2021 23:54
Zaměstnanec
No nevím jak je na tom Bentley nebo RR, ale určitě to nebude tak jednoduché, jak se to zdá podle tohoto článku. Třeba zde na těchto stránkách - https://www.ardon.cz/…pracovniho-urazu se můžete dozvědět, jak to doopravdy je a jaká práva a povinnosti mají zaměstnanec a zaměstnavatel doopravdy... Asi to nebude tak jednoduché.
9. 5. 2021 07:09
RR soudoby
No jen bych podotknul ze to co dnes sidli v goodwoodu uz neni ani automobilka ani tovarna ale jen lakovna a assemly hall. Uz tam nic nevyrabi ani nevyviji. Firma zapsana do rejstriku v r 1998 s 1300 zamestnanci!!To ze je automobilka?Vyvoj probiha v bmw a soucastky se svazi z celeho sveta. Z puvodni automobilky zbyla jen fasada a nazev bez spetky autenticnosti. V bentley zbyla alespon puvodni tovarna
9. 5. 2021 00:02
Re: Auta jsou malicka vec
No ale tam bude zrejme jiny vlastnik, nez automotive divize...
8. 5. 2021 15:04
Auta jsou malicka vec
Auta jsou pro Rolls Royce malicka vec.

Pod znackou Rolls Royce si predstavuji predevsim letecke proudove motory, kde ma nejvetsi podil na svete.

A ted si predstavte, ze motory jsou 35-55% ceny celeho dopravniho letadla (podle typu) !!!