Tomáš Rosický na Spartu nemá a Srdjan Plavšič půjde do Slavie, tipuje legendární hráč

Tomáš Rosický a Daniel Křetínský
Tomáš Rosický a Daniel Křetínský
Foto: Profimedia.cz
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 8. 5. 2021

Sparta Praha nedokázala odvěkého rivala porazit ve 14 utkání po sobě. Letos má tým z Letné se Slavii Praha skóre 0:8 a připsal si tři hořké porážky. "Špatná komunikace, špatná volba personálního obsazení v klubu, hapruje tam plno věcí. Tomáš Rosický byl skvělým hráčem, ale myslím si, že na roli sportovního ředitele nemá," řekl pro ŽivotvČesku.cz legendární sparťanský kapitán Tomáš Řepka (47) a zatipoval, jak skončí kauza Srdjana Plavšiče (25).

V týmu Sparty Praha nepanuje dobrá nálada. Mezi týmem z Letné a odvěkými »sešívanými« rivaly se prohlubuje výkonnostní propast. Sparta Praha navíc ve finiši nejvyšší fotbalové soupeře musí přeskočit Jablonec, aby obsadila druhé místo a mohla se poprat o účinkování v Lize mistrů. Letenské navíc pobouřilo dění kolem pětadvacetiletého srbského reprezentanta Srdjan Plavšič, který by podle některých informací měl po sezóně zamířit právě do Slavie.

Část fanoušků si navíc myslím, že neúspěšná přestupová politika jde za Tomášem Rosickým (40), který v klubu vykonává funkci sportovního ředitele. Objevují se navíc spekulace, že Tomáš Rosický a současný sparťanský trenér Pavel Vrba (57) mají odlišný pohled na budoucí vývoj klubu.

"Se Slavií je to bohužel tristní bilance a nejedná se jen o tyto tři zápasy, ta šňůra se natáhla na 14 zápasů bez výhry. To by měl být signál pro vedení a pro majitele klubu, že je něco špatně. Je logické, že toto není náhoda a vedení by to mělo vyhodnotit tak, že se Spartou se něco děje," ohodnotil pro ŽivotvČesku.cz současné výkony milovaného klubu Tomáš Řepka. Když měl bývalý vynikající obránce definovat, co je podle něj ve Spartě špatně, zmínil také roli Tomáše Rosického.

"Ve Spartě dlouhodobě probíhá špatná volba trenérů. Podle mě až teď s Pavlem Vrbou zvolili správně. Špatný scouting hráčů, špatná komunikace, špatná volba personálního obsazení v klubu, hapruje tam plno věcí... Tomáš Rosický byl skvělým hráčem, ale myslím si, že na roli sportovního ředitele nemá. Mohl by ji dělat za předpokladu, že k sobě bude mít dva či tři lidi, kteří tomu skutečně rozumí, kteří se budou pohybovat v terénu, budou jezdit po Evropě a budou jeho prodlouženou rukou. Měli by to být lidé, kteří budou shromažďovat informace o hráčích, to se zatím podle mě neděje," pojmenoval bývalý sparťanský kapitán, kde vidí největšího problémy slavného klubu.

Tomáš Řepka také dostal otázku, zda si myslím, že srbský záložník Srdjan Plavšič skutečně opustí Letnou a zamíří do týmu odvěkého rivala. "Nevím, co si o tom mám myslet. Říká se, že na každém »šprochu« pravdy trochu. Podle toho, co se kolem Plavšiče děje, tak si myslím, že se Spartou se už nedohodne. Prostor na to měli a nedělalo se nic, takže si myslím, že to podepíše Slavii. Váhali, nepodepsali ho, přitom měli plno času si s ním sednout a probrat situaci. Možná s ním jednají až teď, ale podle mého osobního názoru se už hráč a jeho agent rozhodli jinak. Ale opakuji, že to je jen můj osobní tip," dodal pro ŽivotvČesku.cz Tomáš Řepka.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.