Hlavní obsah

Brnem cloumá zklamání! Doj....i jsme první poločas, dostali jsme šílené góly, láteří útočník

Brno

Patnácté Teplice jim páteční porážkou s Jabloncem nabídly další šanci se bodově dotáhnout, avšak brněnští fotbalisté jí nevyužili. Zbrojovka padla na svém hřišti s Mladou Boleslaví po hektickém průběhu střetnutí 2:3 a tři kola před koncem ligového ročníku ztrácí na nesestupovou příčku dál čtyři body. Její šance na záchranu se pohybují už spíš jen v teoretické rovině.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Martin Berkovec inkasuje třetí gól.

Článek
Fotogalerie

„Naděje je už malá," uvědomuje si trenér Brna Richard Dostálek, který těžce nese další domácí nezdar. „Jsem v obrovských emocích. Utkání si budu dohrávat celou noc. Teprve pak začnu přemýšlet o zbývajících ligových duelech. Dokud ale matematicky žije aspoň nějaká šance, musíme se o ni poprat," plánuje.

Jeho týmu se vůbec nepovedl první poločas. „Nevstoupili jsme do zápasu dobře. Hned z prvního soupeřova brejku jsme inkasovali. Místo aby nás gól vyburcoval, tak jsme si nechali dát druhou branku. Levá strana nám směrem do defenzívy nefungovala vůbec dobře. Všechno završila Hlavicova hrubka na začátku druhého poločasu," nechápe Dostálek.

Až za stavu 0:3 se Brňané výrazně zlepšili. „Snažili jsme se s utkáním ještě něco udělat. Nakopla nás proměněná penalta. Od padesáté minuty ukázali kluci charakter a vůli. Bylo vidět, že vědí, jak je potřeba bojovat za Zbrojovku. Bohužel jsme ale nedotáhli duel aspoň k remíze, která by pro nás byla vzhledem k jeho průběhu vítězstvím," přemítá.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Brna Richard Dostálek.

Po dlouhé době mohli dorazit na královopolský stadion fanoušci, povolených šest stovek diváků však dalo najevo značnou nelibost nad výkonem svého mužstva. Jejich zlobu schytal především majitel klubu Bartoněk. „Zaplněné ochozy samozřejmě k fotbalu patří. A je na lidech, zda svoje mužstvo povzbudí, nebo hráčům vynadají. V obojím si mohou fotbalisté najít motivaci. Mě zápas natolik pohltil, že jsem reakce fandů příliš nevnímal. Ale i já budu ke klukům hodně kritický. Když hrajeme o záchranu, musí přece lítat drny a hořet tráva celých devadesát minut. Nejenom ve druhé půli," tvrdí Dostálek.

Po závěrečném hvizdu si to někteří brněnští hráči s fanoušky vysvětlovali. „Co nám řekli? Samozřejmě že jsou s naším výkonem hodně nespokojeni. Zlobí se na nás právem. My musíme hrát na krev celý zápas, a ne až když prohráváme o tři góly," má jasno útočník Jan Hladík.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fotbalisté Brna (v červeném) a Boleslavi po zápase.

„Už několik šancí dotáhnout se na týmy nad námi jsme bohužel promarnili. Nevím, co by se teď muselo stát, aby záchrana klapla. Je to spíš už jen teorie. Přitom po pauze jsme předváděli velice solidní fotbal. Velká škoda, že jsem v šanci trefil jen břevno. V koncovce nám chybí i trocha štěstí. Fakt ale nevím, proč jsme tak dobře nehráli hned od začátku. První poločas jsme úplně dojebali. Nechali jsme si dát od Boleslavi šílené góly," láteří.

Hladík patří v posledních ligových duelech trápícího se Brna k lepším hráčům svého týmu. „To, že se mně teď docela herně daří, je úplně k ničemu. Fotbal je týmový sport. Byl bych mnohem radši, kdybych hrál hovno, a vítězili jsme," říká naštvaně.

Reklama

Související témata: