„Céline Dion si mě vybrala jako hosta.“ Lenka Filipová a její dcera Lenny u Jana Čenského

9. květen 2021

Obě nazpívaly titulní píseň seriálu Kukačky. Když jsme si ji poslechly, hned jsme věděly, že bychom to měly vzít, říká Lenka Filipová, která do studia přišla se svojí dcerou Lenny.

Lenny píše texty v angličtině, chodila do anglických škol a v Anglii i studovala. Proto přemýšlela, jak dobře písničku v češtině zazpívá. Jak však dodala Lenka Filipová, šlo hlavně o emoční spojení, produkce chtěla matku s dcerou. „Písnička se jmenuje ‚Samotní nejsme nic‘. Je to o vyjádření pocitů, když se potká matka s dcerou.“

Zákaz Eurovize mě hodně mrzel

Lenka Filipová měla šanci zpívat ve Švýcarsku v Eurovizi. „Byl rok 1988 a mělo se jednat o autorskou píseň. Nakonec ji zpívala tehdy neznámá Céline Dion. Vyhrála, a já zůstala sedět doma. Tehdy mě to hodně mrzelo. Když měla koncert v O2, zazvonil telefon, že si mě vybrala jako hosta.“ Na setkání vzpomíná i Lenny. "Vzala nás i do šatny. Mě bylo 12 nebo 13 a pamatuji si, že z ní šla hvězdná aura. Když se s mamkou setkaly, byly jak sestry.“

V závěrečném kvízu Lenka Filipová prozradila, že má ráda bílou a bledě modrou barvu. Čte historické knížky, detektivky i zamilované. Její oblíbenou spisovatelkou je Barbara Erskinová. Má ráda francouzské filmy s Delonem a Gabinem, historické ságy a odpočinkově Rosamundu Pilcher. Oblíbenou květinou je orchidej, růže a tulipány. A co se jídla týče, vyhrává svíčková nebo knedlo zelo vepřo.

Co dělají pro své fanoušky v době, kdy k nim nemohou? Proč se Lenka Filipová rozhodla jet z Paříže domů, když tam mohla získat smlouvu? Na co se těší?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související