Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bláznivá přestřelka s Příbramí stála Gulu angažmá, v Plzni dotrénoval

Po sobotní remíze 3:3 s Příbramí skončil u fotbalistů Plzně kouč Adrian Gula. Vedení Viktorie s ním ukončilo spolupráci a hledá nástupce. Klub dále oznámil, že ve Štruncových sadech nebudou pokračovat i tři členové realizačního týmu: Marián Zimen, Ladislav Kubalík a Martin Kojnok.

"Pro odvolání trenéra jsme se rozhodli na základě neuspokojivých výsledků a především špatného herního projevu, s nímž jsme nebyli spokojeni delší dobu," uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Viktoria nedokázala týden po debaklu od mistrovské Slavie (1:5) porazit doma sestupového adepta z Příbrami a čtyři utkání před koncem ligového ročníku zaostává na pátém místě v tabulce o bod za Slováckem, které drží poslední pozici znamenající účast v evropském poháru.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň po remíze s Příbramí odvolala trenéra Gulu

"Po sobotním zápase jsme se situací intenzivně zabývali a po vzájemné dohodě s trenérem jsme dospěli k závěru, že se naše cesty rozejdou. Adrianu Gulovi i jeho kolegům se sluší poděkovat za práci, kterou zde za rok a půl odvedli," dodal Šádek.

Gula uznal, že i přes maximální snahu jeho práce nepřinášela očekávané výsledky. "Věřím, že je v silách Viktorie, aby zvedla nad hlavu (pohárovou) trofej a v příští sezoně hrála v Evropě. Zůstanu i nadále fanouškem klubu i všech hráčů, které jsem zde mohl vést," prohlásil.

Spolu s Gulou skončili i tři členové realizačního týmu. Naopak další dva trenéři, kteří v minulosti za Plzeň hrávali a podíleli se na úspěšné éře, zůstávají. Ve Viktorii budou nadále pokračovat slovenský asistent Marek Bakoš a jeho krajan Matúš Kozáčik jako kouč brankářů.

Převezme kormidlo Bílek s Horváthem?

Kdo Plzeň ve zbylých ligových duelech a pohárovém finále proti Slavii (20. května) povede, oznámí klub počátkem příštího týdne. Jednou z variant by mohl být bývalý dlouholetý kapitán a legenda klubu Pavel Horváth, který na jaře skončil na lavičce Příbrami. Podle iSport.cz by mohl západočeský tým převzít společně s někdejším trenérem reprezentace Michalem Bílkem, jenž by dělal hlavního kouče.

Gula působil ve Viktorii od poloviny minulé sezony, kdy nahradil Pavla Vrbu. Vloni na jaře mužstvo zvedl a obsadil s ním v lize druhé místo se ztrátou devíti bodů na Slavii. V průběhu podzimu se ale Plzni přestalo dařit. Nejprve nepřešla přes předkola do základní skupiny v evropských pohárech a v závěru roku začala ztrácet i v lize. Gulova pozice byla několikrát v ohrožení, odvolán byl ale až po sobotní blamáži s Příbramí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články