Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Zlaté glóby pod palbou kritiky

Zlaté glóby pod palbou kritiky

09.05.2021 Autor dO_od

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu čelí už od letošního února obřímu tlaku. Poté, co se zjistilo, že organizace zodpovědná za každoroční udílení Zlatých glóbů je složená výhradně z bělochů, začali se proti ní stavět nejen televizní stanice jako NBC, ale i streamovací platformy typu Netflix, Amazon, nebo i někteří slavní herci a režiséři. Asociace se tak tento týden rozhodla, že své složení obmění – změna, pro kterou hlasovalo 75 z 86 členů. Potíž je v tom, že změny by měly proběhnout v následujících 18 měsících, a zároveň nejsou zvenčí vnímány jako dostatečné. I z tohoto důvodu se čerstvě Netflix rozhodl ukončit veškeré dosavadní spolupráce s asociací, dokud nepřislíbí důraznější a efektivnější změny. K Netflixu se přidal už i Amazon a výzvy o bojkot už například přichází i od herečky Scarlett Johansson. Co se konkrétních přijatých změn týče, organizace slíbila, že zvýší svůj počet o 50 % a vynasnaží se o přijetí většího počtu minorit.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

17.03.2024

Epickému science fiction v režii Denise Villeneuvea se po osmnácti dnech v kinech velmi slušně daří. V neděli 17. března dosáhl snímek Duna: Část druhá celosvětových tržeb téměř 495 milionů dolarů (z… (více)

Nejnovější novinky

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

14.04.2024

Ve čtvrtek 11. dubna proběhla v kinosále UGC Normandie v Paříži tisková konference ku příležitosti zveřejnění oficiálního výběru v rámci programu nadcházejícího 77. ročníku Filmového festivalu v… (více)

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Reklama

Reklama