Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sinagl Jan web

Aktualizováno 18.6.2021: Frekvence 1 a XTV: primitivní PR pro Agenturu MM

***

Původně mi týdeník Náš region zaslal 12 otázek. Engadin Sinagl 140304Na jeho webových stránkách vyšel rozhovor se mnou dne 28.dubna s 11 otázkami na titulní stránce pod názvem Šinágl: Vyhazujeme jídlo do popelnic a odpadky do lesů!  To není vizitka kulturního národa. V tištěném vydání dne 6.května s 6 otázkami na vnitřním dvoulistu s názvem Jan Šinágl – angažovaný občan v době koronakrize. Chybějící otázku a moji odpověď si můžete přečíst níže.

*Jsi nekompromisním kritikem známých či populárních osobností. Pokud vím, vedlo to až k soudním sporům, žalobám na tebe. Jaké to mělo výsledky nebo důsledky, či dokonce postihy pro tebe? Zkusíš to stručně čtenáři přiblížit?

Nekonečný příběh… Žaloby, trestní oznámení, stížnosti, podněty už od roku 2010, jen za připomínání informací známých široké veřejnosti a jejich doplňování. Vše začalo s Martou Kubišovou, kterou jsem při jejím sporu s Helenou Vondráčkovou podpořil mediálně, osobní účastí na soudu, včetně úspěšné finanční sbírky na podporu jejích právních nákladů a boje, který vyhrála až u Ústavního soudu ČR (zbylé peníze, se souhlasem sponzorů, použila pro svá zachráněná zvířátka). Nemusím připomínat, na čí straně stojí postkomunistická justice. První žalobu za svobodu slova (3.650.000,-Kč) jsem vyhrál až po deseti letech. Poté už následovaly jen soudní prohry. Za vším stojí „JUDr.“ Martin Michal. Mimochodem jeho syn byl odsouzen za miliardové daňové podvody (PČR jsem pomáhal při vyšetřování). V podstatě jsem pronásledován jako novodobý „třídní nepřítel“. Loni soud povolil insolvenci, letos ji zrušil a schválil dražbu mého rodného domu. Dovolal jsem se k Nejvyššímu soudu, což nemá odkladný účinek. Doufejme, že soudní exekutor bude respektovat běžnou praxi a do rozhodnutí neprovede dražbu, abych mohl nadále naplno pracovat alespoň ještě pár měsíců. Pokud by dovolání bylo neúspěšné, budu muset hledat sponzora, protože je v domě sídlo dvou spolků s bohatou knihovnou, archivy, skladu pro moji činnost, včetně věcí a darů pro letní dětský tábor v Praskolesích, kde působím už přes 20 let jako vedoucí. Moje práce s dětmi a mládeží trvá už půl století. Mimochodem v roce 2018 se soudní exekutor vloupal do mého domu a při „dluhu“ cca 800.000,-Kč zabavil pouze počítače a pár bezcenných věcí. Daleko dražší věci ho nezajímaly. To si nedovolilo ani gestapo. Takovou cenu má dnes v ČR svoboda slova. Svým způsobem je to pocta a ocenění kvality a potřebnosti mé práce. „Úspěšně“ jsem přechodil infarkt a dvě operace srdce. Naštěstí srdce dále dobře bije. Ve skutečně demokratické zemi by k takovéto situaci nemohlo dojít.

***

Tištěné médium má prostor daný a plně chápu omezení počtu otázek. Pokud jde o tu výše, upozornil jsem vydavatele, že by mu mohla hrozit žaloba tak, jako mnoha jiným médiím a které už kritické názory na Agenturu MM raději neriskují a s nimi i dlouholeté spory s nemalými finančními náklady a nejistým výsledkem.

Mně už další žaloba tolik nehrozí, nemám už žádný majetek, ale vyloučit ji nelze. Žalobci nikdy chudé nažalují. Svoji dosavadní špatnou pověst si poškodili a poškozují žalobami sami. Podávají je a omluvy žádají jen od těch, co mají dostatek peněz a majetek.

Něco je hodně špatně, když se v demokratické zemi trestá za zveřejňování pravdy, kdy navíc žalují osoby veřejně známé, které nemohou požívat ochrany v takové míře jako běžní občané, jak potvrdilo i usnesení Ústavního soudu ČR.

„JUDr.“ Martin Michal je zřejmý psychopat, který ohrožuje sebe, své blízké okolí i společnost. Spíše než potrestán by měl být léčen.

Doufejme, že české soudy už nebudou trvat na pouhém formálním dodržování zákonů, ale jednat v jejich duchu, hledat a nalézat spravedlnost. Potom se přestanou média bát a v rámci svobody slova a práva veřejnosti na informace, začnou plnit svoji nezávislou roli „hlídacího psa“ demokracie, společně s justicí, bez které skutečná svoboda a demokracie končí.

 

Jan Šinágl, 9.5.2021

***

České gestapo - Mobiliární exekuce EU-PZ 27.11.2018

Můj letitý boj proti zločinné exekuci za svobodu slova a právo veřejnosti na informace se blíží ke konci, nebo začátku

Je poctivá novinařina smrtelný zločin? Jsem nejvíce trestaným novinářem v EU

Premiér napadán jako hlavní viník všeho, aneb Babiš versus zkorumpovaný policista Nevtípil

***

Právní věta: „Z pohledu ústavněprávního nutno stanovit podmínky, za jejichž splnění nesprávná aplikace jednoduchého práva obecnými soudy má za následek porušení základních práv a svobod. Ústavní soud spatřuje tyto podmínky v následujících okolnostech: Základní práva a svobody v oblasti jednoduchého práva působí jako regulativní ideje, pročež na ně obsahově navazují komplexy norem jednoduchého práva. Porušení některé z těchto norem, a to v důsledku svévole (např. nerespektování kogentní normy) anebo v důsledku interpretace, jež je v extrémním rozporu s principy spravedlnosti (např. přepjatý formalismus), pak zakládá porušení základního práva a svobody.“

Nález Ústavního soudu ČR, sp. zn. III. ÚS 269/99 ze dne 2.3.2000, předseda ÚS prof. Vojtěch Cepl. st.

  

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)