Hlavní obsah

Kopecký slaví rekordní šestou výhru na Rallye Šumava, druhé místo udržel Černý

Jan Kopecký vyhrál pošesté v kariéře Rallye Šumava Klatovy a upevnil si vedení v mistrovství České republiky. V dramatickém souboji o druhé místo ve druhém dílu seriálu uspěl Jan Černý, který porazil třetího Filipa Mareše o tři desetiny sekundy. Kopecký při rekordním šestém triumfu v rallye zvítězil s náskokem půl minuty.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Závodník Jan Kopecký na Rallye Šumava Klatovy.

Článek

Devětatřicetiletý Kopecký si rozhodující náskok vypracoval již v sobotní etapě, kterou ovládl o 38 sekund před Černým. Jeho hlavní soupeř Václav Pech měl totiž v poslední rychlostní zkoušce první etapy technické problémy a klesl na 14. místo. Dnes již pilot vozu Škoda Fabia Rally2 Evo bezpečně kontroloval pozici a dojel si pro vítězství.

"Dnes jsme nemuseli tolik pospíchat. Hned v první zatáčce první erzety na Korábu se mi podařilo vytvořit obrovitánský smyk, takže jsem zvolnil a řekl si, že to nemá cenu. Pak už jsem se snažil jet plynule, ale bez riskování," uvedl Kopecký pro rallyeové videonovinky. Sedminásobný český šampion nakonec v hodnocení druhé etapy skončil až čtvrtý.

Zatímco o vítězství Kopeckého nebylo pochyb, Černý s Marešem o druhé místo bojovali až do závěrečných metrů. Oba dnes zajížděli prakticky shodné časy, na posledním testu dokázal Mareš porazit Černého o 3,7 sekundy, tři desetiny ztráty mu ale zůstaly. Čtvrté místo obsadil stejně jako na Valašské rallye Dominik Stříteský. Pech se posunul až na 9. místo.

Třetím dílem MČR měla být za dva týdny Rallye Český Krumlov, kterou ale pořadatelé přeložili na podzim. Český šampionát tak bude pokračovat červnovou Rallye Hustopeče.

Výsledky Rallye Šumava Klatovy
Rallye Šumava Klatovy, závod mistrovství České republiky v automobilových soutěžích:
1. Kopecký, Hloušek 1:21:18,8
2. Černý, Černohorský -29,4
3. Mareš, Bucha (všichni Škoda Fabia Rally2 Evo) -29,7
4. Stříteský, Persein -1:11,4
5. Jakeš, Machů (všichni Škoda Fabia R5) -1:52,4
6. Odložilík, Tureček (Škoda Fabia Rally2 Evo) -2:57,1
7. Cvrček, Prokorát (Škoda Fabia R5) -3:04,3
8. Von Thurn und Taxis, Ettel (Něm., Rak./Škoda Fabia Rally2 Evo) -03:42,6.

Reklama

Související témata: