InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Seniorský klub - Betty McDonaldová

    Čtvrtek 23.5 9:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

  • Tvořivý rok - ubrouskování

    Čtvrtek 23.5 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Už šestý kalendář plný básní a ilustrací letos pomohl hospici i nemocným dětem

Část výtěžku z prodeje kalendáře pomůže nemocné Margaretce.

Část výtěžku z prodeje kalendáře pomůže nemocné Margaretce.

SOBĚSLAV - Básnířka Věra Hanzalová ze Soběslavi a malířka Daniela Kuruc z Prahy na rok 2021 opět vytvořily kalendář, který pomáhá. Kalendář, tak jako každý rok, obsahoval básně v úzkém propojení s ilustracemi. „Každý měsíc je tak možné těšit se na pohlazení milým slovem a radost z malebných obrázků. To vše o životě, jaký je," zmínila básnířka. Všichni, kdo si kalendář zakoupili, automaticky obdarovali i ty, kteří potřebují pomoc. „A to je přece dar nejkrásnější," dodala Věra Hanzalová.

„V této tak zvláštní a neznámé době jsme v loňském roce před vydáním kalendáře stály nad otázkou, zda ho vůbec vydat a v jakém nákladu. Na základě poptávky našich už stálých zájemců jsme kalendář nakonec vydaly. Vzhledem k dané situaci jsme však výrazně ponížily celkový náklad. K našemu velkému překvapení jsme se ale dostaly do opačné pozice, kalendářů jsme nakonec měly málo. Dotisk by byl ale velmi drahý, takže jsme k němu nepřistoupily. Nakonec poptávka převýšila nabídku. Z toho jasně plyne, že dobří a empatičtí lidé v našem okolí jsou a chtějí s upřímností pomáhat," řekla básnířka.

Z výtěžku z prodeje kalendáře pro rok 2021 autorky potřebným rozdělily sedmdesát tisíc korun. „Dětskému onkologickému oddělení českobudějovické nemocnice jsme věnovaly deset tisíc, částku dvacet tisíc korun jsme darovaly Domácímu hospici Jordán Tábor. A celých čtyřicet tisíc jsme s radostí poslaly na pomoc Margaretě Anně Matrtajové v boji se spinální svalovou atrofií typu II. Chceme poděkovat všem, kteří si kalendář koupili, prodali, pomohli s prodejem, přispěli, jednoduše všem, kteří mají především laskavé srdce. Kolik by asi stál čas každého z těch, kdo kalendář prodával, kolik by stály platby za telefon, kolik jsme museli ukrojit ze svého pohodlí pro ty, kteří to právě teď potřebují? To vyčíslit a spočítat neumíme. Náš kalendář, který pomáhá, jak je vidět, není jen o penězích, ale i o krásném bezpodmínečném lidství," poznamenala Věra Hanzalová.

Za první kalendář v roce 2016 autorky předaly 11 390 korun dětské onkologii v Českých Budějovicích. Za kalendář 2017 už rozdělily 30 000, v roce 2018 pak 45 000, za rok 2019 získaly 62 500 a za kalendář pro rok 2020 neuvěřitelných 186 000 korun. Kalendář pro rok 2020 vyšel nákladem tisíc výtisků. Díky jeho prodeji mohly básnířka s malířkou obdarovat Domácí hospic Jordán v Táboře, Petru Vedralovou a její dvojčata Míšu a Filípka, dětské onkologické oddělení českobudějovické nemocnice, sdružení Klára Pomáhá a táborský Útulek pro psy a kočky.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Kalendář? V květnu??

    Vloženo 9.5.2021 20:31:01

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace