David Burtka aneb s jakým fešákem skutečně žije seriálový proutník Barney Stinson?

David Burtka aneb s jakým fešákem skutečně žije seriálový proutník Barney Stinson?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se řekne jméno Barney Stinson, všichni si jistě vybavíme toho největšího Don Chuana ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku. Na každém prstu měl deset žen, které se snažil dostat do postele. A přiznejme si, že prakticky ve všech případech se mu to povedlo.

Je to až k nevíře, ale pravdou je, že ve skutečném životě je představitel Barneyho Stinsona, Neil Patrick Harris, úplně jiný. Je totiž gay, a dokonce žije v registrovaném partnerství s hercem jménem David Burtka. Klobou dolů tedy před jeho hereckým umem.

David Burtka a Neil Patrick Harris

Od roku 2014 je Neil Patrck Harris sezdaný s hercem a kuchařem Davidem Burtkou. Setkali se prostřednictvím společného přítele a začali randit již v roce 2004. Nejen, že jsou manželé šťastně, ale jsou to dokonce i otcové. Za pomoci náhradní matky mají dvě děti – dceru a syna.

Herecká kariéra Davida Burtky

Oku poctivého diváka seriálu Jak jsem poznal vaši matku jistě neunikl fakt, že se v něm David Burtka také párkrát mihl. A to v roli Scootera, bývalého přítele ze střední školy seriálové Lily. I když se rozešli, je jí stále posedlý, a dokonce začal pracovat v jídelně školy, kde Lily učí, aby se pokusil získat ji zpět. David Burtka se v průběhu několika sezón objevil celkově v sedmi epizodách.

Objevil se také ve filmu Cicada, Zamilovaní rivalové nebo třeba 24 Nights. Tyto filmy ale bohužel moc slávy nezískali. Větší úspěch tomuto herci přinesl seriál American Horror Story, který byl divácky velice úspěšný. Spatřit jste ho ale mohli také v seriálu Správná Susan.

Kdo je David Burtka?

Nejenom herec, tento muž je také skvělý moderátor a kuchař. Vystudoval univerzitu v Michiganu, je bakalář výtvarného umění. Již v roce 2001 se vědělo, že bude slavit herecké úspěchy, když získal ocenění Clarence Derwent Award pro nejvíce slibného herce. Nicméně v roce 2009 se rozhodl, že se bude věnovat kuchařině a vystudoval na kulinářském institutu v Pasadeně.

Přejeme jim, ať jsou spolu stále šťastní a kašlou na předsudky.

Zdroj: 

  • www.cheatsheet.com
  • www.people.com