West Hamu se LM vzdaluje, Arsenal oslavil výhru nad West Bromwichem, Chelsea ve šlágru porazila Manchester City

West Hamu se LM vzdaluje, Arsenal oslavil výhru nad West Bromwichem, Chelsea ve šlágru porazila Manchester City
AKTUALIZOVÁNO

Pětatřicáté kolo anglické Premier League odstartovalo v pátek svou předehrávkou, ve které přivítal Leicester na své půdě Newcastle. Hosté se v první půli ujali dvoubrankového náskoku po trefách Wilocka a Dummetta. Po změně stran náskok zvyšoval dvěma přesnými zásahy Wilson, proto branky Albrightona a Iheanachy v závěru už jen znamenaly snížení na 2:4. Manchester United udeřil po poločase a stále drží teoretickou naději na mistrovský titul. Kladiváři doma ztratili body s Evertonem a sen o Ligu mistrů se jim vzdaluje. Kanonýři přehráli 3:1 předposlední West Brom.

Sobotní program odstartoval duel Leedsu s Tottenhamem. Domácí se dostali do vedení zásluhou Dallase, ale dvanáct minut později srovnal stav Son. Leedsu vrátil vedení Bamford a šest minut před koncem pojistil náskok Rodrigo.

Crystal Palace si veze body z půdy Sheffieldu za výhru 2:0. Skóre otevřel již ve 2. minutě Benteke, dvě minuty před koncem řádné hrací doby náskok pojistil Eze.

Manchester City přivítal na Etihad Stadium londýnskou Chelsea, ale nakonec to byli hosté, kteří se radovali z výhry 1:2. Citizens poslal v první půli do vedení Sterling, ale po změně stran srovnal stav Ziyech a v nastavení obrat dokonal Alonso.

United inkasovali na hřišti Aston Villy ve 24. minutě, když horní růžek branky trefil Bertrand Traoré. Red Devils odpověděli až po přestávce. V 52. minutě dal svůj 17. ligový gól v sezoně Bruno Fernandes, když proměnil penaltu. O čtyři minuty později rozhodl Greenwood a v závěru výsledek pojistil střídající Edinson Cavani.

West Ham měl míč na svých kopačkách mnohem častěji, svého soupeře i přestřílel, jenže ani jednou střela nemířila mezi tři tyče. Everton vyhrál díky gólu z 24. minuty Ben Godfrey předložil míč do vápna Calvertu-Lewinu a čtyřiadvacetiletý útočník si počínal skvěle, míč usměrnil k levé tyči. Čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal odehráli celé utkání.

Premier League - 35. kolo:

Leicester - Newcastle 2:4 (0:2)
Branky: 80. Albrighton, 87. Iheanacho - 22. Willock, 34. Dummett, 65. a 74. Wilson

Leeds - Tottenham 3:1 (2:1)
Branky: 13. Dallas, 42. Bamford, 84. Rodrigo - 25. Son

Sheffield United - Crystal Palace 0:2 (0:1)
Branky: 2. Benteke, 88. Eze

Manchester City - Chelsea 1:2 (1:0)
Branky: 44. Sterling - 63. Ziyech, 90+2. Alonso

Liverpool - Southampton 2:0 (1:0)
Branky: 31. Mané, 90. Alcântara

Wolves - Brighton 2:1 (0:1)
Branky:
76. Traoré, 90. Gibbs-White - 13. Dunk

Aston Villa - Manchester United 1:3 (1:0)
Branky: 24. Traoré - 52. Fernandes z pen., 56. Greenwood, 87. Cavani

West Ham – Everton 0:1 (0:1)
Branka: 24. Calvert-Lewin

Arsenal - West Bromwich 3:1 (2:0)
Branky: 29. Smith Rowe, 35. Pépé, 90. Willian - 67. Pereira