InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Folk koncert kapel Spolektiv a Jistem

    sobota 11.5 19:00 - Na Ostrově, ul. Na Dubovci, Strakonice

  • Koncert kapely Parkán

    sobota 11.5 20:00 - Podskalí – Hospůdka Ostrov, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tři zápasy, tři výhry! Baseballisté Hluboké dál atakují nejvyšší extraligové příčky

Na nadhazovačském kopci dnes dominoval Novozélanďan James Boyce z Hluboké. , Autor: Pavel Pubal.

Na nadhazovačském kopci dnes dominoval Novozélanďan James Boyce z Hluboké.     Autor: Pavel Pubal.

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU – Hlubočtí baseballisté si o prodlouženém víkendu smlsli na dalším soupeři, když porazili v pátek, sobotu i v neděli Blansko. Tým od moravské metropole Brna je zatím na posledním místě tabulky. Rozdílné postavení se v zápasech jasně potvrdilo – Hluboká, která se vrátila do extraligy po 16 letech, v Blansku vyhrála první den po dramatickém vývoji 1:0 a druhý den pak v přece jen na doběhy bohatším zápase 8:5. To na nadhazovačském kopci dominoval Australan Billy Parsons a zvládl osm směn. „Byl to dobrý zápas, v jednu chvíli jsme se dostali trošku do problémů, ale pak jsme získali hru opět pod kontrolu a přidali pár bodů,“ zhodnotil sobotní mač pro klubové sociální sítě.

V neděli se pak minisérie přesunula od Brna na jih Čech. Na nadhazovačský kopec se za Sokoly postavil Novozélanďan James Boyce, za Blansko pak David Farkaš. Blanenský hráč je sportovním unikátem, který v Česku nemá obdoby. Přestože mu od narození chybí levé předloktí (viz. fotografie), je jedním z elitních nadhazovačů v extralize! Ve vzájemném souboji byl ale lepší Boyce, Hluboká dnešnímu třetímu zápasu jasně dominovala a rozmetla Blansko 12:2!

Pokud by Jihočechům nebyly kontumovány dva zápasy s pražskými Eagles, vévodili by Sokolové s bilancí 12 výher a pouze 2 porážek celé extraligové tabulce. Takto jsou s bilancí 10 vítězství a 4 porážek (PCT 0.714) přesto na vynikající druhé pozici, což u nováčka soutěže čekal asi jen málokdo. Soutěž je za svou polovinou, celkem sehrají všechna družstva devět trojzápasů. Aktuálně je tedy odehráno 15 utkání ze 27, přičemž jeden zápas Hluboké byl v Jablonci kvůli počasí odložen. Sokolové si mohou v poklidu hlídat pozici v horní šestce, kterou čeká nadstavba o titul, a dávají prostor i mladším hráčům ze širšího kádru.

Další zápasy hrají Jihočeši příští víkend proti pražské Kotlářce. V sobotu se uskuteční dvě utkání v hlavním městě, v neděli zavítá minisérie do hlubockého podzámčí.

Pátek 7. května: Olympia Blansko – Sokol Hluboká 0:1

Sobota 8. května: Olympia Blansko – Sokol Hluboká 5:8

Neděle 9. května: Sokol Hluboká – Olympia Blansko 12:2

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace