InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Solemeena Martina Bláhy triumfovala v Jarní ceně klisen

MOST - Velice náročný sezonní debut naordinoval realizační tým dostihové stáje Martina Bláhy své tříleté reprezentantce Solemeeně po rodičích Shamalgan/Serena. V neděli 9. května se jako jediná česká odchovankyně postavila na mosteckém hipodromu pěti irským a dvěma francouzským odchovankyním v klasické 73. Jarní ceně klisen na 1 600 metrů o 550 000 Kč. Přestože již jsou všechny soupeřky v letošní sezoně rozběhané s minimálně jedním dostihem v nohách a mílová trať je pod distančním optimem této spíše vytrvalejší klisny, ani profil závodiště s kratší cílovou rovinou není pro tuto ryzku zcela ideální, realizační tým věřil, že je v loňské sezoně nejlépe hodnocený dvouletek českého chovu velice dobře připraven a popere se s veškerými proti s bojovností sobě vlastní. V sedle klisnu podporoval zkušený žokej Petr Foret.

V samotném dostihu klisna s Foretem v sedle svůj tým nezklamala a očekávání splnila na sto procent. Ze startovních boxů odskočila v polovině startovního pole, ale Foret ji brzy zaparkoval až na samý chvost. Tam ji držel až do posledního oblouku před cílovou rovinou. Klisna obíhala všechny soupeřky zvenku, tím si o pár metrů trať prodloužila, ale na jejím drtivém finiši, kdy ji Foret dvakrát povzbudil bičíkem, to nemělo žádný vliv. V dramatickém doběhu Solemeena po boji předstihla francouzskou hnědku Devoir Rien s žokejem Janem Vernerem a připsala si zatím svůj největší úspěch.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace