InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na Recyklotoči se vystřídalo přibližně devadesát návštěvníků. Probíhá sbírka na Veřejný šatník

STRAKONICE – Recyklotoč jehož druhý ročník se konal v neděli 9. května v prostorách bývalého Fezka, na Ostrově 1415 navštívilo přibližně devadesát lidí. Přibližně dvacet dětí z volyňského dětského domova postupně doplnili ještě návštěvníci, kteří provětrali své skříně a na štendrech tak přibývalo čím dál více oblečení.

 

Ve venkovním prostoru střídali účastníci akce po jednom v interaktivní expozici textilních řemesel. „Máme tady přešívání starých látek na tašky, džíny na tašky, látkové hračky, hmatky pro děti na Barbie stage kde se vyrábí oblečky na tyto panenky. Vzadu se tiskne na trička. Všichni si tu na vlastní riziko mohou vyzkoušet tyto senzační textilní techniky," vysvětlila organizátorka Štěpánka Seidlová.

Tato aktivita vede k tomu, aby se ve Strakonicích natrvalo usídlil Veřejný šatník. Zatím organizátoři hledají vhodný prostor za přiměřený nájem a vybírají na tento projekt finanční prostředky. „Jednáme s několika soukromými subjekty a odrazíme se až od toho, co to bude za místo a jak tam tedy bude otevřeno. Minimálně jednou týdně by měli mít možnost lidé přijít a odložit své již nepotřebné oblečení a jiní si jej odnést. Není to výměna kus za kus. Prostě každý přinese, co má a jiný si vezme, co potřebuje. Jednáme ještě s fondem Srdce pro Strakonice, ti plánují něco od července, tak uvidíme, jestli se přidáme k Petře Kurschové.

Ideálním prostorem by podle Štěpánky Seidlové byl přízemní bezbariérový přístup i pro kočárky s možností skladování oblečení. Nyní je spuštěná kampaň přes Darujeme.cz. Jmenuje se Živá komunita, veřejný šatník Strakonice a tam mohou lidé už teď přispět libovolnou sumou, kterou použijeme na pronájem a zařízení prostor," popsala plánované aktivity Štěpánka Seidlová.

Recyklotoč organizují neformální skupiny For Tomorrow! A Jsme Strakonice.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace