Hlavní obsah

Házenkáři Plzně si v pátém zápase vybojovali postup do finále

Házenkáři Plzně porazili v rozhodujícím pátém zápase semifinále play off extraligy Duklu Praha 34:31 a sérii ovládli 3:2. V repríze finále z roku 2019 je čekají vítězové základní části z Karviné. Deseti góly Západočechům pomohl k postupu Milan Škvařil.

Foto: Sport.cz

Plzeňští házenkáři vyhráli rozhodující semifinále a zahrají si o titul. (ilustrační foto)

Článek

Do klíčového boje o postup vstoupila v Plzni lépe Dukla, která si dvěma předchozími výhrami vynutila prodloužení série. Po pěti minutách hry vedla 4:0 a náskok si udržovala do poloviny prvního poločasu. Teprve pak Talent dokázal dotáhnout a ve vyrovnaném boji postupně překlopil skóre ve svůj prospěch.

"Zápas byl hrozně náročný fyzicky i psychicky. Jsem rád, že i když jsme zaspali začátek, dokázali jsme se dostat do zápasu a sílou celého mančaftu jsme to dotáhli do vítězného konce. Milan (Škvařil) měl pár úspěšných ran za sebou, dostal nás zpátky, pomohlo to. Pak už táhl celý mančaft," řekl České televizi Michal Tonar, autor pěti plzeňských branek.

Karviné stačily v sérii s Lovosicemi čtyři zápasy. Duel o zlato tak bude mít stejné složení jako v posledních dvou dohraných ročnících v letech 2018 a 2019. Série začne za týden. "Uvidíme, kdo bude mít více sil a štěstí. Doufám, že to budeme my," přál si Tonar.

Semifinále play off házenkářské extraligy mužů - 5. zápas:
Talent tým Plzeňského kraje - Dukla Praha 34:31 (17:15)
Nejvíce branek: Škvařil 10, Šindelář 5, Tonar 5/1 - Klíma 9, Šůstek 7/4, Krušberský 3. Konečný stav série 3:2.

Reklama

Související témata: