Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Další narozeniny Terezy v pákistánském vězení: Soud na obzoru, pojede konečně domů?

Autor: jel - 
10. května 2021
05:20

Tereza oslavila pětadvacáté narozeniny, bohužel i letos je strávila v pákistánském vězení Kot Lakhpat. Tam sedí už od března roku 2019, kdy byla odsouzena k 8 letům a 8 měsícům za pašování drog. Nyní jí ale svitla naděje, soud totiž konečně přijal její odvolání a další proces by měl začít v druhé polovině června. Mladá Češka sice strávila za mřížemi už pěkně dlouhou dobu, stále ale tvrdí, že je nevinná.

Terezu zadrželi v roce 2018 na letišti v Láhauru. V jejím kufru se totiž našlo devět kilo heroinu. Od té doby je mladá Češka v pákistánském vězení. Svou vinu ale popírá a vemehentně se snaží, aby byla propuštěna. Bohužel pro ni však tamní úřady příliš nespěchají a situaci zkomplikovala také koronavirová krize.

Pohledná blondýnka zatím vystřídala několik právníků, kteří jí měli pomoci dosáhnout toho, aby opět skončila před soudem.„Za dva roky její bývalý právník nedosáhl rozhodnutí o odvolání. Selhal a Tereza se na něj rozzlobila. Tereza nyní vkládá naděje na propuštění do Navída Básira,“ uvedl v březnu zdroj z Pákistánu Blesku s tím, že Navíd je právník, který má bohaté zkušenosti s drogovými případy.

A zdá se, že se zadařilo! V březnu totiž přišla informace, že soud konečně odvolání Terezy přijal. Řízení by mělo podle mluvčí Ministerstva zahraničních věcí proběhnout již brzy. „V případu zatím bohužel není nic nového. Čeká se na odvolací soud, k němu zatím nemáme mnoho bližších informací,“ řekla Blesku.

Řízení se bude údajně konat v druhé polovině června a měla by mu předsedat soudkyně Alia Neelumová. To, zda proběhne, však není stoprocentní. Už několikrát měl totiž soud s Terezou naplánové řízení, z různých důvodů však nakonec nikdy neproběhlo.

Jak uvedla Češka v dopise, který zaslala koncem minulého roku naší redakci, každý dělá chyby. „Já jsem se ze svých poučila, změnila jsem se a nemůžu se dočkat, až budu doma,“ napsala a uvedla, že její rodina jí odpustila a pevně věří, že se brzy shledají.

kecamaprotiviru ( 10. května 2021 06:49 )

Nestačí, že musíme živit tu smečku vládních parazitů, to ještě má přismrdět tahleta?

Pink ( 10. května 2021 06:38 )

Co by pořád chtěla,však ji nedávno o měsíc trest zkrátily.

milda-k ( 10. května 2021 05:33 )

tereza je simpatická dílerka drog, jedna z celebrit a pokladem národa stejně jako Dominika Gottů, Simona Krajnů a jiné

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání