Mig 21 se chtějí bavit TěsněVedleSebe, obávají se žaloby od Jiřího Bartošky

Vydáno 10.05.2021 | autor: redakce

Mig 21 vzpomínají ve videoklipu k písni TěsněVedleSebe na dobu předkoronavirovou. Místo aby pro vizuál natočili zcela nový materiál, rozhodli se využít archivní záběry z doby, kdy bylo normální se držet za ruce a zpívat. Nechybí na nich ani Jiří Bartoška.

Mig 21 se chtějí bavit TěsněVedleSebe, obávají se žaloby od Jiřího Bartošky Mig 21 se chtějí bavit TěsněVedleSebe, obávají se žaloby od Jiřího Bartošky

Optimismus, naděje a touha po zázraku, který spočívá v návratu k normálnímu životu.  To je odkaz, který kapela Mig 21 posílá ve své nové skladbě s názvem TěsněVedleSebe. Videoklip je plný vzpomínek na koncerty, kde se ještě všichni mohli bavit „TěsněVedleSebe“ bez všech protipandemických omezení, kdy bylo normální se držet za ruce a zpívat. Klip ukazuje vše, co kapele už dlouho chybí, tedy koncertování a blízký kontakt s jejich fanoušky.

Mig 21 zahráli v Lucerna Music Baru, sledovali je fanoušci z celého světa

„Při prošťourávání různých archivů, a při třídění všemožných záběrů se nám, k našemu milému překvapení, začal objevovat takový nadčasový příběh touhy po lidském doteku. Dalo by se vlastně říct, že jsme práci na scénáři nahradili prací třídičskou a archivářskou, ke které bychom se, nebýt těch přísných protipandemických opatření, jinak sotva dokopali. Což ovšem nemění nic na tom, že z výsledku máme ohromnou radost a doufáme, že naši fanoušci ji budou mít taky. Za zmínku možná stojí, že jsme použili i pár záběrů s Jiřím Bartoškou, aniž bychom ho požádali o svolení, tak snad nás nezažaluje, což by bylo jistě nepříjemné, ale předem si troufám tvrdit, že bychom to nějak uhráli, viď Jiří?.....,” komentuje s humorem zpěvák Jiří Macháček.

Dvojalbum Hity a rarity, které kapela Mig 21 vydala v listopadu loňského roku, vychází nyní na vinylu. Na dvojvinylu naleznou fanoušci formace to nejlepší z její kariéry, včetně loňského hitu Hej kámo. Aktuální novinka TěsneVedleSebe je předzvěstí nového alba Mig 21, které vyjde v září tohoto roku na CD i vinylu.

red, foto: Universal Music
Témata: Mig 21, Jiří Macháček, Jiří Bartoška, TěsneVedleSebe

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít