Bývalý šéf nemocnice v Omsku, kde byl Navalný ošetřován, zmizel při lovu

Přidat na Seznam.cz

Alexander Murachovskij, bývalý šéf nemocnice v Omsku na Sibiři, kam byl v srpnu 2020 vyslán opoziční vůdce Alexej Navalný, se ztratil během lovu – informoval v neděli nezávislý portál Meduza s odvoláním na regionální média.

Podle informací, které poskytli, opustil Alexander Murachovskij loveckou základnu 7. května odpoledne v lese na čtyřkolce a od té doby se nevrátil. Přátelé doktora ho 24 hodin hledali v lese a poté 8. května nahlásili, že se ztratil. Existuje mnoho předpokladů, že nejde o náhodnou událost.

Co se stalo s Alexandrem Murachovskim, bývalým šéfem nemocnice v sibiřském Omsku, kde byl v srpnu 2020 vyšetřován opoziční politik Alexej Navalný? Portál SuperOmsk informuje, že čtyřkolka Murachovského byla nalezena v bažinaté oblasti. Po řidiči bohužel nebylo ani stopy.

Policie Omské oblasti však oznámila zmizení muže v oficiálním oznámení. Podle oznámení jsou do pátrání zapojeni obyvatelé, policie a příslušníci národní gardy (Rosguard). Akci brání bažinatý a těžko dostupný terén. Od prosince 2020 byl Murachovskij vedoucím ministerstva zdravotnictví v orgánech Omské oblasti. Byl povýšen několik měsíců poté, co byl Navalný v létě 2020 hospitalizován v nemocnici v Omsku, kde byl Murachovskij vedoucím nemocnice. Podle rozhlasu Svoboda to byl Murachovskij jako hlavní lékař, který po dva dny nedovolil, aby byl Navalný převezen do Německa na ošetření, které požadovala rodina opozičního vůdce. V Berlíně lékaři zjistili, že opoziční politik byl otráven zakázanou chemickou látkou. Pracovníci nemocnice v Omsku však tuto informaci nepotvrdili.