Krásnodvorský park si můžete nově projít vlastním tempem s mobilním průvodcem
Foto zdroj: www.zamek-krasnydvur.cz
Zajímavosti

Krásný Dvůr - Od 1. května mají návštěvníci možnost projít si zámecký park vlastním tempem s osobním průvodcem v kapse.

Zámek Krásný Dvůr si pro letošní sezonu připravil novinku, mobilní aplikaci TourStories s interaktivním digitálním průvodcem po zámeckém parku. Kromě audioprůvodce uživatel získá přístup k mnoha bonusovým materiálům – bohaté fotogalerii, historickým zobrazením a plánům parku či videím z dronu. Parkem provází hlasy průvodkyně Šárky Kovaříkové a zakladatele parku Jana Rudolfa Černína v podání Jana Losenického. Hudebním bonbonkem v aplikaci je nahrávka houslové sonáty, kterou Michael Haydn složil pro Jana Rudolfa Černína.

Výhodou aplikace je, že návštěvník si sám zvolí čas prohlídky i tempo, kterým park projde. Prohlídka není nijak omezena otvírací dobou zámku. Procházka parkem zabere zhruba 2 hodiny a je dlouhá přibližně 6 km. Po stažení uživateli zůstává přístup do aplikace otevřen, může se do parku kdykoli vrátit nebo si materiály projít v klidu domova.

„Na příští návštěvu krásnodvorského parku si nezapomeňte doma chytrý mobil. Pro celou rodinu vystačí jeden a můžete mít vlastního průvodce parkem v kapse již nastálo,“ vzkazuje návštěvníkům kastelánka Michaela Hofmanová.

Informace o aplikaci a návod, jak ji stáhnout, najdou zájemci na zámeckém webu, Facebooku a informačním letáku vyvěšeném na zámeckém parkovišti.

Vstup do aplikace je za mírný poplatek. V květnu platí zvýhodněná poloviční cena.

TourStories je mobilní platforma narativních a interaktivních průvodců muzeí, galerií, hradů, zámků a měst pro telefony Apple a Android. Aplikace zintenzivňuje návštěvnický prožitek a přímo na místě tak podtrhuje genius loci. Používáme technologie audio průvodce, rozšířené (augmentované) reality, 3D, 360° virtuální foto, indoor & outdoor navigace, videa, fotogalerie, QR, NFC a Bluetooth beacons.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru