Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Dojemné rozloučení s Ivanem Havlem obrazem: Dagmar Havlová byla k nepoznání

Dojemné rozloučení s Ivanem Havlem obrazem: Dagmar Havlová byla k nepoznání
Zdroj: Martin Procházka / eXtra.cz
+ Dalších 20 fotografií
pohřeb

Dnes odpoledne proběhlo ve Velké obřadní síni krematoria v Praze - Strašnicích poslední rozloučení s Ivanem Havlem (†82), který zemřel 25. dubna ve věku 82 let. Na poslední rozloučení nechyběla rodina včetně spousty přátel. Vzdát hold přišla i švagrová Dagmar Havlová (68), která byla doslova k nepoznání. 

Desítky lidí včetně mnoha osobností veřejného života se dnes přišly do strašnického krematoria v Praze rozloučit s uznávaným vědcem Ivanem Havlem.

Mladší bratr disidenta a někdejšího československého a českého prezidenta Václava Havla zemřel v neděli 25. dubna ve věku 82 let.

Poslední rozloučení začalo ve 14:00. Přišel mimo jiné bývalý český premiér Petr Pithart, někdejší ombudsmanka Anna Šabatová, astronom Jan Palouš, spisovatel Jáchym Topol a další.

S ohledem na protiepidemická opatření, která omezují počet účastníků smutečních obřadů, se dění v obřadní síni přenášelo na obrazovku na venkovním prostranství u krematoria.

Švagrová Dagmar Havlová byla k nepoznání

Mezi smutečními hosty nechyběla česká filmová dokumentaristka Olga Sommerová a samozřejmě ani švagrová Dagmar Havlová.

Dagmar Havlová dorazila celá v černém v klobouku, položila smuteční květinu i za bratra Václava Havla a byla skutečně k nepoznání. Elegantní dáma přišla vzdát hold jménu Havel a navždy se rozloučit.

V galerii se můžete podívat, jak vypadalo poslední rozloučení s Ivanem Havlem, který se desítky let zabýval informatikou, umělou inteligencí, kognitivními vědami i souvisejícími filozofickými otázkami. Publikoval, působil v akademické sféře a téměř 30 let řídil časopis Vesmír.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy