Ambice jsou vysoké, chceme do Evropy, říká Bílek. Plzeňské angažmá začne utkáním proti Spartě

Po víkendovém odvolání Adriána Guľy vedl dopolední trénink fotbalistů plzeňské Viktorie nový trenér - Michal Bílek. Spolu s asistentem Pavlem Horváthem mají za úkol dovést tým do evropských pohárů. Už ve středu přitom jeho nové svěřence čeká ligová dohrávka na Spartě a příští týden finále českého poháru proti pražské Slavii.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový trenér Michal Bílek

Fotbalový trenér Michal Bílek | Foto: YIANNIS KOURTOGLOU | Zdroj: Reuters

„Seběhlo se to hrozně rychle. Po zápase s Příbramí mě kontaktoval pan Šádek s nabídkou a já souhlasil. Během jednoho dne bylo všechno dořešené,“ řekl Michal Bílek krátce po uvedení do funkce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nový trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek má za cíl zachránit nevýraznou sezonu. Více v příspěvku Vladislava Janouškovce

Do české ligy se Bílek vrací po více než dvou letech. V lednu 2019 se ze Zlína vypravil do Kazachstánu, kde vedl reprezentaci a zároveň klub Astana. Od loňského listopadu je šestapadesátiletý trenér bez angažmá.

„Měl jsem pauzu asi pět měsíců, takže jsem plný sil a těším se na to,“ podotkl. Plzeňskou Viktorii přitom Bílek už krátce trénoval v roce 2006, kdy už na začátku září odešel do Sparty.

„Je pravda, že jsem tady krátce působil, ale změnilo se toho hrozně moc. Nový stadion, nové tréninkové plochy, zázemí. V Plzni se udělal kus práce. Když jsem tu působil, tak tu už byl David Limberský, takže to je jediný hráč, kterého osobně znám a už jsem ho trénoval.“

Baník povede i v příští sezoně trenér Smetana, pomáhat mu bude Galásek. Páník končí ve Zlíně

Číst článek

Trenér, který mezi lety 2009 a 2013 vedl také českou reprezentaci, musí spolu s asistentem Pavlem Horváthem rychle pozvednout Viktorii, která je po debaklu 1:5 na Slavii a remíze 3:3 s Příbramí v tabulce až pátá.

„Máme co napravovat, takže věřím, že výsledkově zabereme a do konce sezon sezony získáme dost bodů, abychom postoupili do evropských pohárů,“ řekl Bílek.

Hlavním plzeňským problémem je v posledních zápasech defenzíva, na které musí nový trenérský tým zapracovat, pokud chce vyhrát pohár a zahrát si v příští sezoně v Evropě.

„Ambice zůstávají vysoké. Naším cílem je kvalifikace do evropských soutěží. Věřím tomu, že kádr je tu dobrý, potřebujeme zabrat hned v prvním zápase proti Spartě,“ dodal.

Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme