Téměř 200 tisíc Pražanů a Středočechů týdně poslouchá rádia Expres FM nebo Classic Praha

Hana Holubová 6. května 2021

Rádio Expres FM si aspoň jednou týdně poslechne 107 tisíc lidí, stanici Classic Praha 86 tisíc posluchačů. V obou případech jde o Pražáky a Středočechy ve věku 18 až 65 let. Vyplývá to z dat výzkumné agentury Ipsos, která pro Seznam.cz připravila průzkum poslechovosti obou rádií mezi pražskými a středočeskými posluchači.
 

V dubnu se opakoval průzkum z konce loňského roku o vývoji poslechovosti rádií Expres FM a Classic Praha. Oproti prosincovému měření došlo k nárůstu týdenní poslechovosti o 4 000 posluchačů.

Nejoblíbenějším a také neznámějším pořadem zůstává Ranní klub Miloše Pokorného. Jeho spontánní znalost vrostla z 21 % na 24 % oproti prosincovému výzkumu. Mezi další nejvíce oblíbené pořady patří Víkend na Expres FM nebo Nejlepší hudba v metropoli. Hudba na Expresu je mezi posluchači hodnocena pozitivně. Téměř polovina z nich ji v porovnání s minulým rokem považuje za ještě lepší. 

Roste i online

Webové stránky rádií zaznamenaly významný nárůst návštěv na 614 923 měsíčně ( 856 906 zobrazení, z toho Expres FM 787 593 a Classic Praha 69 313 za duben 2021), což je téměř čtyřikrát více než v prosinci minulého roku. Obě stanice si online pustilo přes 70 000 lidí a více spuštění zaznamenal i player na domovské stránce Seznamu. 

Další zajímavosti z výzkumu

  • 23 % pravidelných posluchačů si pouští Expres FM v ranních hodinách aspoň 30 minut
  • 60 % posluchačů si Expres pouští o víkendu
  • Mezi způsoby poslechu stále převládá klasické rádio nebo autorádio.
  • V komentářích průzkumu, kde se mohli posluchači volně rozepsat, si nejvíce pochvalují moderátory i výběr hudby.

Výzkum proběhl formou dotazníku na vzorku 1574 respondentů z Prahy a Středočeského kraje v období 9. – 19. dubna 2021.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích