Celebrity

11. května 2021 06:05

Gabriela Kolinová

Horáček je očkovaný, Čtvrtníček se těší. Co si o vakcíně myslí hvězdy Slunečné?

Očkování proti koronaviru je teď ve společnosti velké téma. Pokud to dobře půjde, tak do léta by měl být očkovaný každý dospělý zájemce. Jinak na tom nejsou ani známé osobnosti. Spisovatel a producent Michal Horáček už má první dávku vakcíny za sebou a připravuje se na druhou. Herec Petr Čtvrtníček se prý na ni těší jako na Vánoce. Jenže najdou se i jedinci, kteří očkování odmítají. Kdo třeba?

Michal Horáček: Odmítat vakcínu? To je jak tvrdit, že Země je plochá

Michalu Horáčkovi bude v červenci sedmdesát let a očkování první dávkou vakcíny má už za sebou. „Dostal jsem Astru Zenecu, takže musím počkat na druhou dávku tři měsíce. Dali mi injekci, vůbec jsem to necítil a nic mi nebylo, ani špatně, byl to ideální průběh,“ svěřil se pro CNN Prima News. Podle Horáčka je skvělé, že se podařilo vymyslet lék proti koronaviru za deset měsíců, takže ani chvilku neváhal: „Okamžitě, jak jsem mohl, jsem šel,“ dodal. Sám už si vyslechl na očkování spoustu názorů. Horáček prý nechce lidem říkat, co mají dělat, ale zavzpomínal na svou prezidentskou kampaň, kdy se také vyrojilo spoustu popíračů: „Lidi mi říkali různé věci. Jeden pán mi řekl, že by mě rád volil, ale že nejsem příznivcem ploché Země jako on. To mi přijde podobné jako s těmi vakcínami. Je víc těch, co odmítají vakcíny než plochou zemi, a přitom je to stejný,“ směje se Horáček.

Tereza Brodská: Očkování je zvlášť důležité. Odmítla bych jedině neschválený Sputnik

Herečka a hvězda seriálu Slunečná Tereza Brodská je absolutní příznivkyně očkování. „Já jsem pro očkování a naočkovat se nechám. Všichni jsme si přošli obyčejným očkováním a vakcína proti koronaviru je zvlášť důležitá v téhle době. A myslím, že se od jiných očkování neliší,“ řekla pro CNN Prima News herečka. Výběr vakcíny neřeší: „Jen co na mě přijde řada, nechám se samozařejmě očkovat a je mi jedno, jestli to bude Astra nebo Pfizer, protože složení je stejný. A jak jsem ve správní radě dětské chirurgie v Motole, tak mám informace od lékařů,“ dodala Brodská. Jedinou značku by odmítla: „Určitě bych se nenechala naočkovat Sputnikem, protože nebyl schválený WHO,“ dodala hvězda seriálu Slunečná. A co by vzkázala odpůrcům očkování? „Ať si každý dělá, co chce a když mi někdo řekne, že se nenechá oočkovat, tak mu řeknu: Jo, fajn, je to tvůj problém,“ dodala.

Petr Čtvrtníček: Já se na očkování těším jako na Vánoce, vakcinace je velká sláva

Herec a bavič Petr Čtvrtníček prodělal onemocnění COVID-19 a neměl zrovna lehký průběh, bohužel, nemoci podlehl jeho tatínek. I proto Čtvrtníček vakcínu proti koronaviru neodmítá. A nechápe všechny ty popírače očkování: „Já jsem samozřejmě pro vakcinaci. Ti křiklouni, kteří mají všechny ty mylný argumenty proti tomu, ať si uvědomí, že vakcinace je to jediný, co nám umožní zase normálně žít,“ řekl v pořadu Showtime. On sám se nemůže očkování dočkat: „Už se na to těším jako na Vánoce, to je velká sláva taková vakcinace,“ dodal.

Eva Burešová: Sbírám informace, zatím jsem si neudělala názor

Herečka, zpěvačka a tvář seriálu Slunečná Eva Burešová zatím o očkování nepřemýšlela. Má čas, jejího ročníku se vakcinace zatím netýká. Na dotaz, zda by se nechala očkovat odpověděla: „Upřímně nevím, nemám názor ani ano, ani ne, sbírám informace. Spousta mých známých už je naočkovaných, ale já zatím názor nemám,“ řekla v pořadu Showtime.

Lenka Filipová: Očkovat se nenechám. Radši se budu testovat a chránit

Zpěvačka Lenka Filipová už před časem v pořadu Showtime řekla, že se očkovat nenechá. Onemocnění COVID-19 prodělala, ale i tak názor nezměnila: „Já se očkovat nebudu. Myslím, že kdybych byla ohrožená, tak samozřejmě ano, ale můj organismus to zvládl, mám taky covid za sebou. Nevidím důvod, proč bych se měla očkovat dopředu proti něčemu, co mi ještě není,“ vysvětlila svůj postoj k vakcínám. Podle ní by měli mít lidé možnost si vybrat: „Každý by se měl zařídit podle toho, jak se cítí. Nikde není dáno pravidlo, že ten by měl být očkovaný a ten ne,“ řekla zpěvačka. Proti opatřením ale nic nenamítá. „Radši se budu testovat a chránit, to považuju i za ohleduplný,“ dodala.

Adam Mišík: Díky vakcíně zase vídám svoje rodiče

Zpěvák a herec Adam Mišík má také jasno. Očkování jednoznačně podporuje: „Myslím, že bychom se neměli řídit emocemi, ale tím, co říká věda. Díky očkování vymizely choroby, které zabíjely stovky lidí. V tomhle příadě to není jinak. Věda říká jednoznačně, že očkování je ta jediná cesta,“ je přesvědčený Mišík. Jen díky očkování zase může vídat svoji rodinu: „Moji rodiče jsou naočkovaní oba a díky tomu jsme se mohli vrátit k normálnímu způsobu života,“ dodal zpěvák. S nemocí COVID-19 má i špatnou zkušenost. „Měl jsem v okolí známého, který zemřel v poměrně mladém věku na covid,“ svěřil se v pořadu Showtime. Těm, kteří mají obavy z očkování, by vzkázal, že vedlejší účinky z očkování jsou nic proti tomu, co může způsobit covid.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.