Olympijské hry začnou podle plánu, ujistil japonský premiér. Sportovci čekají každodenní testy na covid

Japonský premiér Josihide Suga znovu prohlásil, že letní olympijské hry začnou podle plánu, budou bezpečné a není důvod je znovu odkládat. Podle posledních průzkumů ale s pořádáním her nesouhlasí skoro šedesát procent Japonců.

Tokio Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo Mezinárodního olympijského výběru v Lausanne.

Sídlo Mezinárodního olympijského výběru v Lausanne. | Foto: Denis Balibouse | Zdroj: Reuters

Zaručujeme, že hry budou bezpečné, prohlásil znovu japonský premiér. Přesto si například americká, australská nebo kanadská výprava přiveze vlastní skupinu lékařů-specialistů.

Většina Japonců je proti konání olympijských her v Tokiu, ukázal poslední průzkum

Číst článek

Všech zahraničních účastníků olympiády se týká povinnost dvou PCR testů před odletem do Tokia, další test bude následovat hned po příjezdu a sportovci navíc budou testováni každý další den.

Zahraniční sportovci, novináři i technické týmy nebudou smět používat hromadnou dopravu, prakticky nepřijdou do kontaktu s obyvateli Tokia a jejich pohyb bude přísně sledován.

David Jakš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme