Generál Randák: Koudelka ať v BIS pokračuje. Zeman? O tom je známo...

11.05.2021 10:05

Generálmajor Karel Randák, bývalý ředitel Úřadu pro zahraniční styky a informace, se důrazně zastal šéfa BIS Michala Koudelky. Podle Randáka odvádí dobrou práci a rozhodně by si zasloužil pokračovat ve funkci ředitele BIS, ať už o něm prezident Miloš Zeman říká cokoliv.

Generál Randák: Koudelka ať v BIS pokračuje. Zeman? O tom je známo...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Randák

Prezident Miloš Zeman v posledních letech nevynechal jedinou příležitost, aby zkritizoval šéfa BIS Michala Koudelku. Agenty BIS nejednou označil za čučkaře a vysmíval se jim, že ač ve svých zprávách opakovaně varují před aktivitou ruských špionů na českém území, žádného nechytili.

A když už BIS zjistila, že za výbuchem ve Vrběticích z roku 2014, při kterém zemřeli 2 čeští občané, stojí příslušníci ruské vojenské rozvědky, tak prezident Zeman práci českých zpravodajců zpochybnil a konstatoval, že prozatím nepředložili důkazy.

Anketa

Chcete, aby vás hospodský či restauratér obsloužil bez testu na covid?

77%
14%
hlasovalo: 11873 lidí

„Na mě to působí dojmem zaťatosti a neochoty ustoupit ze svých názorů, čímž je nakonec Zeman známý a proslulý. Nehodlá přiznat svou chybu v žádném případě a za žádných okolností a nepřizná ji ani teď,“ prohlásil bývalý šéf civilní rozvědky Randák.

Někdejší zpravodajec je toho názoru, že Koudelka svou práci odvádí opravdu dobře.  

„Koudelka si zaslouží ve funkci pokračovat. BIS v poslední době několikrát prokázala, že je službou, která má mezi zahraničními i českými partnery dobré renomé. Nevidím důvod, proč by neměl jako šéf pokračovat,“ zdůraznil pro CNN Prima News.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…