Hlavní obsah

MFF Karlovy Vary začne 20. srpna, chystá novou internetovou platformu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MFF Karlovy Vary proběhne 20.–28. srpna a chystá mimo jiné novou platformu KVIFF.TV, uvedli v úterý na online tiskové konferenci pořadatelé.

Tisková konference 55. MFF Karlovy Vary Video: KVIFF

 
Článek

Tiskové konference se zúčastnili prezident MFF KV Jiří Bartoška, ministr kultury ČR Lubomír Zaorálek, umělecký ředitel MFF KV Karel Och, výkonný ředitel MFF KV Kryštof Mucha a hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Bartoška potvrdil, že letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se kvůli covidu uskuteční později, konkrétně ve dnech 20.–28. srpna 2021.

„Konzultujeme s odborníky praktické kroky, aby byla zajištěna maximální bezpečnost hostů a návštěvníků festivalu,“ uvedl.

Foto: MFFKV

Jiří Bartoška

„Jsme připraveni udělat maximum pro to, abychom vyšli vstříc všem požadavkům, které v té době budou platit. Věřím, že konec srpna přivede do Karlových Varů lidi, kteří budou v maximální míře očkovaní, a celý svět už bude tak daleko, že si to opravdu hezky užijeme,“ doplnil Mucha.

Zmínil také novinku v podobě KVIFF.TV: „Platforma KVIFF.TV se bude nějakou dobu vyvíjet, máme představu, kde by za rok dva platforma měla být. První věcí, kde ji využijeme, bude Festival krátkých filmů Praha, bude možné sledovat krátké filmy na KVIFF.TV.“

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech odstartuje Zátopek

MFF KV

Platforma má nabízet během festivalu vlastní exkluzivní informačně-publicistický obsah a v dlouhodobém horizontu také celoročně přinášet artový program. První akce, 16. ročník Pragueshorts Film Festivalu, je naplánována na  2.- 27.června 2021.

„Na festival se strašně těšíme,“ dodal hejtman Kulhánek. „Udržíme finanční podporu, když bude festival, tak jak je plánován, bude to za kraj 8 milionů korun, a předpokládám, že za město stejný podíl.“

Posun pětapadesátého ročníku neznamená dlouhodobou změnu termínu konání karlovarského festivalu, šestapadesátý festivalový ročník snad proběhne již v tradičním čase, tedy od 1. do 9. července 2022.

České filmy na Netflixu: ty nejlepší komedie, dramata i dokumenty

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám