Nejlepší posila a ideální pravý bek Premier League. Expert Carragher pochválil sezonu Součka a Coufala

Fotbalový expert televize Sky Sports Jamie Carragher označil českého záložníka Tomáše Součka za posilu sezony anglické ligy. Jeho spoluhráče z West Hamu obránce Vladimíra Coufala pak bývalý stoper Liverpoolu zařadil do své ideální sestavy Premier League.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souček, který v jarní části minulého ročníku už ve West Hamu hostoval ze Slavie, je podle Carraghera pro hru „Kladivářů“ klíčový. Šestadvacetiletý reprezentant v aktuální ligové sezoně vstřelil devět gólů ve 35 zápasech. Londýnské mužstvo je i díky Součkovi na pátém místě tabulky a tři kola před koncem stále bojuje o účast v elitní čtyřce.

Coufal trefil tyč, ale na body to nestačilo. West Ham ztratil v boji o Ligu Mistrů po prohře s Evertonem

Číst článek

„Dává góly ze zálohy a klape mu to s Declanem Ricem. Můžeme mluvit o tom, že týmy měly skvělou sezonu, ale vzestup West Hamu byl enormní,“ citoval Carraghera web skysports.com.

„Ten tým bojoval o záchranu a teď sahá po Lize mistrů. Pro mě je Souček možná jejich nejdůležitějším hráčem. To, co dokáže v obou šestnáctkách, má velký podíl na úspěchu West Hamu,“ přidal někdejší anglický reprezentant.

Chválil i dalšího bývalého slávistu Coufala. Osmadvacetiletý pravý bek ve 31 ligových duelech zaznamenal šest asistencí. „Mám ho rád. Hraje týden co týden, je skvělý a je ztělesněním sezony West Hamu,“ prohlásil Carragher.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme