Hlavní obsah

Česko z ptačí perspektivy. Mapy.cz lákají na nové letecké snímky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mapy.cz nabídnou postupně během května nové letecké snímky výrazné části České republiky. Z ptačí perspektivy budou nové mapové podklady k dispozici pro Královéhradecký, Pardubický a Jihočeský kraj, ale také pro Vysočinu. Informovala o tom Petra Dvořáková, PR specialistka společnosti Seznam.cz.

Nové letecké snímky na Mapy.cz ukazují proměnu ČeskaVideo: Mapy.cz

 
Článek

„Uživatelé aplikace Mapy.cz uvidí jak na webu, tak v mobilu kvalitní fotografie v rozlišení 12,5 cm. Mapová vrstva znovu nafoceného území obsahuje 1759 GPx dat, které tvoří plochu 27 483 km² území České republiky a celkově zabírají po zpracování 1,4 terabajtů diskové kapacity,“ uvedla Dvořáková.

Zdůraznila přitom, že letecké snímky jsou dostupné také v rámci mapového API pro firmy a vývojáře.

Ortofoto části České republiky již tradičně nafotila specializovaná společnost TopGis. „Ta tentokrát dodala Seznamu celkem 87 946 dílčích plátů, přičemž každý plát má rozměr 5000 x 4000 pixelů,“ doplnila Dvořáková.

Foto: Mapy.cz

Nové letecké snímky ukazují proměnu krajiny kvůli výraznému postupu kůrovcové kalamity.

Foto: Mapy.cz

Letecké snímky zachytily v Hradci Králové také zásadní proměnu komunikace.

Nové panoramatické snímky

Mapy.cz se na konci dubna pochlubily také tím, že v průběhu letošního roku nabídnou výrazně kvalitnější panoramatické snímky. Společnost Seznam.cz totiž uzavřela smlouvu o dlouhodobé spolupráci s nizozemskou společností Cyclomedia, která je světovou špičkou ve sběru a zpracování obrazových dat ze silnic.

„Velmi nás těší, že našim uživatelům budeme moct prezentovat data v nejlepší dostupné kvalitě,“ prohlásil Robert Drozda, ředitel divize Služeb Seznam.cz. Zároveň doplnil, že snímkování začne v květnu, uživatelé tak budou moci okusit první plody spolupráce již během letošního léta.

Mapy.cz nabídnou kvalitnější panoramatické snímky. Fotit se bude celé Česko

Internet a PC

Geograficky přesně zaměřené sférické snímky veřejného prostředí přitom Seznam nebude využívat pouze na portálu Mapy.cz, ale také na svých službách Firmy.cz či Sreality.cz.

„Zobrazíme lepší kvalitu panoramatických fotografií například u profilů objektů registrovaných v katalogu Firmy.cz nebo panorama okolí u nemovitostí na portálu Sreality.cz,“ upozornil Jan Kunz, produktový manažer Mapy.cz.

Foto: Seznam.cz

Vůz od společnosti Cyclomedia

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám