Hlavní obsah

Teď se ukáže, jak na tom jsme, ví Straka a čeká, že hráči budou koukat, až pohlédnou na tribuny

Praha

Po dvou výhrách nad Rakušany, Němci a Slováky si česká hokejová reprezentace udržuje v přípravě na mistrovství světa neporazitelnost, až teď ale přijde opravdový test, jak na tom svěřenci trenéra Filipa Pešána před vrcholem sezony v Rize jsou. Od středy do soboty je v pražské O2 areně čeká generálka na světový šampionát, České hokejové hry. Do nich vstoupí ve středu od 20:00 proti úřadujícím mistrům světa Finům s Romanem Willem v brance, jemuž bude krýt záda Petr Kváča. Šampion KHL s Omskem Šimon Hrubec ještě dostane volno a do hry by měl zasáhnout až o den později proti Švédům.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Filip Pešán a asistent Martin Straka na střídačce během utkání proti Rakousku.

Článek

„Konečně jdeme do finále (příprav) a ukáže se, jak na tom jsme. Takticky i kondičně. Náš druhý zápas se Slováky už byl lepší, byli jsme lepší na puku a měli lepší pohyb," těší se na souboje s Finy, Švédy a Rusy jeden z asistentů trenéra, Martin Straka.

Připraven nastoupit je už i útočník Tomáš Zohorna, jenž předminulý týden kvůli menšímu zranění nedohrál první ze dvou přípravných duelů proti Německu. „Tomáš je fit. Na trénincích už chodil do soubojů a na buly, je na sto procent nachystaný," potěšilo Straku.

Předpokládaná sestava Česka pro zápas s Finskem:
Will (Kváča) - Šulák, Moravčík, Vitásek, Ščotka, D. Musil, Jordán, Galvas - H. Zohorna, T. Zohorna, Blümel - Sekáč, R. Hanzl, Radil - Lenc, M. Špaček, M. Stránský - Tomášek, A. Musil, Smejkal - Červený.

Národní tým bude hrát na sedm obránců a třináct útočníků, mimo hru ve středu zůstanou zadáci Mašín, Šustr, Sklenička a forvardi Flek se Šimonem Stránským.

S Finskem se národní tým utkal v probíhající sezoně v rámci Euro Hockey Tour třikrát. Nejprve v listopadu triumfoval v Helsinkách 2:0, pak ale následovaly dvě prohry - v prosinci 3:4 v Moskvě a v únoru 2:3 po samostatných nájezdech v Malmö.

„Finové budou brusliví a silní v osobních soubojích, tak doufám, že my budeme taky a podáme skvělý výkon," přeje si Straka a má ohromnou radost, že do O2 areny budou mít přístup i diváci.

Byť jich bude maximálně tisícovka a podmínkou je doložení negativního PCR testu, který nesmí být starší než 48 hodin.

„Konečně! Najednou to bude něco úplně jiného a podle mě budeme koukat, že tam (na tribunách) někdo je. Moc se na diváky těšíme, vždyť kvůli lidem hokej děláme. I klukům na ledě pomůže, že v hledišti konečně někoho uvidí. Bude to daleko větší zábava než hrát bez lidí, kdy zápas v osmnáctitisícové hale vypadá jako trénink.

Česku patří před Českými hrami, posledním ze čtyř podniků seriálu Euro Hockey Tour, třetí příčka se ziskem jedenácti bodů. Druzí Švédové mají bodů stejně, mají však lepší skóre. Seriálu EHT jednoznačně dominuje Rusko s 24 body, Finové jsou čtvrtí s osmi body.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama