Stále patří Spartě. 3 útočníci, kteří by se mohli vrátit z hostování zpátky na Letnou

Suverénně nejlepší ligový útok má Slavia, jejíž hráči v tomto ročníku nastříleli 81 branek. Druhá v pořadí je Sparta, je však otázkou, s jakými forvardy na Letné půjdou do nové sezony.

Sparta má na soupisce Adama Hložka, Lukáše Juliše nebo Libora Kozáka. První z nich by měl na Letné ještě rok zůstat, je však otázkou, co se okolo něj bude dít po EURU. Dobrou sezonu prožívá i Juliš a Kozákovi zase končí smlouva. Sparta má však v zásobě i tři útočníky, kteří hostují v jiných klubech. Jak se jim letos vede? A kdo by se teoreticky mohl vrátit na Letnou? Podívejte se. 

Pokračování 2 / 4

Václav Drchal 

Václav Drchal MB Michal Beranek  CNC  Profimedia.jpg

Současný klub: Mladá Boleslav 
Bilance v sezoně: 23 zápasů / 4 góly 

Ve Spartě si od něj hodně slibovali a měli s ním velké plány, kariéru Václava Drchala ale přibrzdily zdravotní problémy. V sezoně 2018/19 odehrál deset zápasů a dal v nich tři branky, loni už si ale připsal jen tři starty a v tomto ročníku hostuje v Mladé Boleslavi. Ve středočeském kubu dal čtyři góly, nejdůležitější pro něj ale je, že hraje a drží mu zdraví. Pro Spartu je jednadvacetiletý útočník stále perspektivní. 

Foto: Michal Beranek / CNC / Profimedia

Pokračování 3 / 4

Matěj Pulkrab 

Matěj Pulkrab Bohemians 20.jpg

Současný klub: Bohemians 1905 
Bilance v sezoně: 18 zápasů / 5 gólů 

Dalším útočníkem, který by se v létě teoreticky mohl vrátit do Sparty, je Matěj Pulkrab. Třiadvacetiletý forvard byl na Letné naposledy v ročníku 2018/19, během něhož dal tři branky. Loni už působil na hostování v Ďolíčku a během jarní části sezony se blýskl pěti góly. Stejný počet jich má na kontě také letos a po sezoně by se měl hlásit ve Spartě. Vybojuje si místo v kádru trenéra Vrby? 

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 4

Benjamin Tetteh 

Benjamin Tetteh Turecko.jpg

Současný klub: Yeni Malatyaspor (Turecko)
Bilance v sezoně: 30 zápasů / 5 gólů 

Spartě stále patří i Benjamin Tetteh, jenž však před rokem odešel na hostování s opcí do Malatyasporu. A jak si v turecké soutěži vede? Odehrál v ní třicet zápasů a vstřelil pět branek. Navrch přidal i šest asistencí a v současné době si drží místo v základní sestavě. Dá se proto čekat, že Malatyaspor na něj uplatní opci, která činí 100 milionů korun, a třiadvacetiletý ghanský útočník se už na Letnou nevrátí. 

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud