Naše děti vyměnila vláda za miliardy, nemám z ní vůbec radost, zlobí se Alice Bendová

Herečka Alice Bendová
Herečka Alice Bendová
Foto: Nextfoto
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 11. 5. 2021

Výrazná herečka Alice Bendová (47) je matkou dvou dětí, které potřebují řád a disciplínu. Třináctiletý Vašek a o tři roky mladší Alice ale letos do školy kvůli epidemii téměř nechodili. Herečka z nezvládnuté krize viní vládu. "Vůbec nemám radost z přístupu naší vlády, když se zpětně otočím, tak jsem pořádně vzteklá. Myslím si, že naše děti si toto nezaslouží," řekla rázně herečka pro ŽivotvČesku.cz.

Alice Bendová nezastírá, že je ráda, že distanční výuka je u konce. Máma Alice (10) a Vaška (13) jako ostatní rodiče celý rok přemýšlela, jak skloubit povolání a péči o potomky. I ona se z matky musela proměnit v učitelku.

"Vzdělání mých dětí je pro mě primární. Bylo to opravdu dlouhé. Děti už také cítily, že už je to nekonečné. Navíc moje viděly, když jsme byli ve Španělsku, že tam se normálně chodí do škol, i když tam byla situace podobná jako u nás. Také se tam střídaly různé vlny, ale když jsme byli na Tenerife, tak jsme viděli děti, které normálně chodily do škol. Ve Španělsku se považuje vzdělání za zásadní a opravdu důležité, tady v Česku tomu tak bohužel není," povzdechla si v hodnocení situace pro ŽivotvČesku.cz herečka. Alice Bendová je přesvědčená, že vláda se dopustila řady chyb.

"Určitě se dalo zařídit, aby děti do škol šly dříve. Hlavně kdyby nedošlo k dementnímu rozvolňování v prosinci, kdy se najednou rozvolnilo úplně všechno. Kdyby se to nestalo, tak děti u nás mohly chodit do škol. Vůbec nemám radost z přístupu naší vlády, když se zpětně otočím, tak jsem pořádně vzteklá. Myslím si, že naše děti si toto nezaslouží. Ale pro vládu je zisk důležitější než fakt, že tady bude jedna generace polovzdělaná," řekla pro ŽivotvČesku.cz naštvaná Alice Bendová, která se nebála být ještě ostřejší a otevřenější.

"Vadí mi, že děti nebyly skoro rok ve škole, vadí mi i to, jak probíhaly kroužky. Tady nejde jen o sportovní aktivity, ale hlavně o to, že děti potřebují mít sociální kontakt. Celé to prosincové uvolnění zavání tím, že politici chtěli, aby lidi byli nakažení, aby se mohlo testovat, aby lidi byli v nemocnicích... Já si myslím, že to tak je, jinak si to neumím vysvětlit, takový krok může udělat jen vláda blbců. Nejde jim o to, aby naše děti byly vzdělané, ale jde jim o to, aby si co nejvíce nahrabali, to mi nikdo nevymluví. Všechny děti se mají do škol naplno vrátit 24. května, do školy tedy budou chodit jen měsíc, já už se tomu fakt směji. Hlavně, že tady lítají miliardy sem a tam," zakončila pro ŽivotvČesku.cz herečka.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.