InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Listování: Než natáhnu brka

    Úterý 16.4 17:00 - Městská knihovna v Milevsku

  • Toulky za poznáním - Z hlubin oceánu na Azorské ostrovy

    Úterý 16.4 18:00 - Dům kultury Milevsko

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Počet pacientů s covidem v hradecké nemocnici klesl pod dvacet, začíná se operovat. Očkování probíhá hladce

JINDŘICHŮV HRADEC – Na dnešním jednání krizového štábu v Jindřichově Hradci seznámil ředitel místní nemocnice Miroslav Janovský zástupce vedení města i složek integrovaného záchranného systému s aktuální situací, která ve zdravotnickém zařízení panuje. Ta se během uplynulých dnů výrazně zlepšila.

„V současné době máme do dvaceti covidových pacientů v celé nemocnici. Těžce nemocné máme tři, čtyři. Situace se tedy výrazně zlepšila a i díky tomu jsme mohli převést koronavirový provoz na provoz běžný. V podstatě od dnešního dne začínáme operovat na všech sálech. Předpokládáme, že během určité doby, osobně si myslím tak půl až tři čtvrtě roku, dosáhneme zlepšení stavu tak, že pacienti, kteří byli v covidové době odkládáni, budou odoperováni," uvedl ředitel Nemocnice Jindřichův Hradec Miroslav Janovský.

Očkování proti koronaviru je v jindřichohradeckém Očku, které nemocnice zřídila na půdě Fakulty managementu, také v plném proudu. Vakcínu tu dostalo už třicet tisíc lidí. „Z toho osm tisíc osm set lidí už má druhou dávku, tedy jsou očkováním plně krytí," dodal ředitel.

Zlepšila se i situace s dodávkami očkovací látky. „Ještě lepší než v měsíci květnu by to pak mělo být v červnu. Pořád bychom ale byli schopni očkovat v našem vakcinačním centru mnohem více lidí. Včera jsme naočkovali tisíc zájemců o vakcínu, ale nebyl by problém dvanáct set i více za den. Je to tedy otázka dostatku vakcín. A také bych řekl, že v dnešní době už lehce poklesá zájem nových věkových kategorií o očkování," poznamenal Miroslav Janovský.

Vakcinace v jindřichohradeckém očkovacím centru probíhá plynule a nikdo tu zbytečně nečeká. „Musím pochválit všechny, kteří se na očkování v aule Fakulty managementu podílí. Jsou tam nejen lidé, kteří očkování zajišťují z pohledu nemocnice, ale i řada dobrovolníků a zaměstnanců v jiných oblastech. To znamená hasiči, policisté, YMCA i další, kteří nám pomáhají. Očkování probíhá velice hladce a dostávám i řadu děkovných dopisů. Lidé jsou překvapeni tím, jak jsou pracovníci očkovacího centra vlídní, vše ochotně vysvětlují a provoz Očka je velice plynulý," zakončil ředitel Janovský.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace