Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vedení německého fotbalu řeší krizi, šéf dá funkci k dispozici

Problémy ve vedení německého fotbalového svazu nekončí. Boj o moc by měl vyřešit odchod jeho hlavních představitelů. Prezident Fritz Keller oznámil, že dá funkci k dispozici, a jeho sokovi, generálnímu sekretáři Friedrichu Curtiuosovi, bude ukončena smlouva. Viceprezident Rainer Koch už na příštím zasedání nebude kandidovat.

Fritz Keller
zdroj: ČTK/DPA autor: Elmar Kremser/Sven Simon

Keller dá svou funkci k dispozici v pondělí po zasedání disciplinární komise DFB. Ta se bude zabývat jeho výrokem o Kochovi, kterého koncem dubna označil za "Freislera". Roland Freisler byl jedním z hlavních představitelů nacistické justice a za vlády Adolfa Hitlera poslal na smrt mnoho odpůrců režimu.

Svaz povedou do voleb nového vedení, k nimž by mělo dojít začátkem příštího roku, společně Koch a viceprezident zastupující bundesligu Peter Peters.

Německý fotbalový svaz je s více než sedmi miliony registrovaných členů největší federací jednoho sportu na světě. Od aféry s přidělením mistrovství světa 2006 se DFB nachází v krizovém módu. Předchozí dva šéfové Wolfgang Niersbach a Reinhard Grindel museli svou pozici předčasně opustit a od Kellera se očekávalo, že situaci zklidní. Místo toho však před vypršením mandátu ve funkci končí i on.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články