Hlavní obsah

Šéf německého fotbalu Keller dá funkci k dispozici, skončí i jeho rival

Frankfurt nad Mohanem

Krizi způsobenou soubojem o moc ve vedení Německého fotbalového svazu (DFB) by měl vyřešit odchod jeho hlavních aktérů. DFB v úterý oznámil, že příští týden dá svou funkci k dispozici prezident Fritz Keller a jeho rivalovi, generálnímu sekretáři Friedrichu Curtiuosovi, bude ukončena smlouva. Viceprezident Rainer Koch už na příštím zasedání nebude kandidovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Německa Toni Kroos (vlevo) a Thomas Müller na tréninku před utkáním kvalifikace MS 2018 s Českou republikou.

Článek

Keller dá svou funkci k dispozici v pondělí po zasedání disciplinární komise DFB. Ta se bude zabývat jeho výrokem na adresu Kocha, jehož koncem dubna označil za "Freislera". Roland Freisler byl jedním z hlavních představitelů nacistické justice a za vlády Adolfa Hitlera poslal na smrt mnoho odpůrců režimu.

Svaz povedou do voleb nového vedení, k nimž by mělo dojít začátkem příštího roku, společně Koch a viceprezident zastupující bundesligu Peter Peters.

Německý fotbalový svaz je s více než 7 miliony registrovaných členů největší federací jednoho sportu na světě. Od aféry s přidělením mistrovství světa 2006 se DFB nachází v krizovém módu. Předchozí dva šéfové Wolfgang Niersbach a Reinhard Grindel museli svou pozici předčasně opustit a od Kellera se očekávalo, že situaci zklidní. Místo toho však před vypršením mandátu ve funkci končí i on.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články